Budvanska URA za vraćanje zgrade i zemljišta JRB-a, na izbore izlaze samostalno

Usljed takozvane pljačkaške privatizacije koju je doživjela Crna Gora, a u njoj posebno Budva, fokus URE u tom gradu u kampanji za lokalne izbore zakazane za 23. oktobar biće usmjeren na unapređenje života grada i njegove održive turističke ponude, kazao je Ivan Ivanović iz budvanske URE.

On je nakon sastanka Izvršnog odbora partije kazao da je između ostalog njihova namjera da vrate jedan vrijedan resurs kakav su zgrada i zemljiste JRB.

“U pitanju je objekat koji može da predstavlja balans za evidentnu preizgrađenost, a da svojom kulturnom namjenom doprinosi kvalitetu života građana, ali i ponudi koja nije na tragu samo masovnog već održivog turizma. Budvi su potrebni preostali prostori poput JRB-a kako bi sačuvala rezilijentnost svog prostora i ostala mediteranski grad”, poručuje Ivanović.

“Na sastanku IO je iskazano veliko zadovoljstvo interesovanjem građana i podrškom koju nam sugrađani daju, dat  je i prijedlog naziva izborne liste koja će bit predata do kraja sljedeće nedjelje”, dodao je Ivanović.

Na sastanku su razmotreni i prijedlozi o načinu izlaska na lokalne izbore i predstavnicima/cama koji će nositi izborni program URA Budva.

“Postignut je opšti konsezus da se vodi pozitivna kampanja koja će nuditi riješenja za nagomilane probleme koji su se u proteklom mandatu lokalne vlasti uvećali”, poručio je Ivanović.