Bjelopoljska URA: Podrška evropskoj vladi u kojoj neće biti DPS-a

Bjelopoljska URA na sinoć održanoj sjednici dala je punu podršku manjinskoj i proevropskoj vladi i istrajnosti URE ka proevropskom putu koji je jedino moguć uz dijalog i širok konsenzus.

Koncept evropske vlade koju URA nudi jedini je mogući izlaz iz beznadežnog stanja i krize u kojoj se trenutna Vlada našla, a i naša država.

Vlada koju smo do sada imali bavila se više sporednim stvarima u odnosu na evropsku agendu koja bi nas vodila ka Evropi.

Naš jedini cilj je ispunjenje zadanih uslova, zatvaranje privremenih mjerila, reforme u pravosuđu i tužilaštvu, izbor sudija  Ustavnog suda, izglasavanje važnih zakona sa tropetinskom većinom i sprovođenje programa „Evropa sad“.

Za vrijeme trajanja evropske vlade obezbijedili bi uslove za nove parlamentarne izbore, pripremom izbornog zakonodavstva i čišćenjem biračkih spiskova.

OO BP na mjestu premijera nove vlade vidi Dritana Abazovića, čovjeka koji je dao najviši doprinos u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, a što je najvažniji uslov u sprovođenju evropske agende.

Na sastanku su prisustvovali potpredsjednik partije Filip Adžić i izvršni direktor Zoran Mikić.