Bečić da kaže ko ga je ucijenio i zašto nikad ne pominje Škaljarce 

,,Građani Crne Gore treba da znaju ko je ucijenio Aleksu Bečića i zašto u svojim teatralnim nastupima nigdje ne pominje članove organizovane kriminalne grupe “Škaljari”. Interes javnosti je da sazna da li je to razlog naglog skretanja u desno njegove stranke i potrebe da odloži, ako već u potpunosti nije mogao da spriječi, promjene u tužilačkoj organizaciji”, navodi se u reakciji Građanskog pokreta URA na ranije iznijete tvrdnje Bečića. 

URA navodi da kada je riječ o Dritanu Abazoviću on je na sva pitanja otvoreno odgovorio više puta, ne ostavljajući nikakve dileme. ,,Dok je bio koordinator službi bezbjednosti, započete su istorijske promjene u tom sektoru i ostavareni rezultati koji su imenom i prezimenom pohvaljeni u izvještajima evropskih institucija. Dok je Bečić mijenjao tapete i parket u Skupštini Crne Gore, Abazović je smjenjivao Veljovića i Lazovića, pomagao razbijanjr Kavačkog klana hapšenjem vođa te kriminalne grupe, na čelu sa Kašćelanom”, naglašava se u saopštenju pokreta URA. 

Iz Ure ukazuju da dok se Bečić plašio od automobila “Dačija”, Abazović je sa svojim saradnicima podigao međunarodni kredibilitet policije koji je uslovio najveću zapljenu kokaina u istoriji svih balkanskih država. Jasno je da, poed ucjene, iz ličnih razloga i zbog kompleksa niže vrijednosti, Aleksa Bečić danas pokušava zamjeniti teze i optužiti onoga koji se skoro pa usamljeno dvije godine borio protiv kriminala i korupcije, da šuruje sa kriminalcima. 

,,Dok je Bečić postavljao pametnu rasvjetu i uređivao ornamentima Zeleni salon, sektor bezbjednosti je uspio da zavrijedi povjerenje Europola koje je dovelo do razotkivanje brojnih afera, poput Vesne Medinice i njenog sina. Neke će tek uslijediti, jer je upravo Bečić opstruirao da se to desi ranije, odbijajući iz veoma sumnjivih razloga promjene u Tužilaštvu!”, stoji u reakciji pokreta URA. 

URA navodi da Bečiću očito smeta što je Ministarstvo unutrašnjih poslova, dok je bezbjednosnim sektorom rukovodio Abazović, spriječilo više likvidacija i što su procesuirani gotovo svi visiokopozicionirani članovi najmoćnijih regionalnih klanova koji djeluju u našoj zemlji, kao i to što je naša država bezbjednija i što je broj rasvijetljenih teških.

krivičnih djela u porastu, a stopa kriminaliteta drastično opada. Smeta mu i “non paper” jer se upravo u njemu konstatuje napredak i to upravo u sektoru kojim je rukovodio Abazović. 

Iz Ure zaključuju da s obzirom na to da razultati pričaju sami za sebe, pitamo Bečića da kaže ko ga je ucijenio, da li se, sa kim i kada sastajao tajno iz vrha DPS-a i zašto ni on, ni njegove kolege nikad ne pominju u svojim isfrustriranim nastupima Škaljarski klan. 

,,Ako on ne odgovori na ova pitanja, javnost će, sigurni smo, saznati odgovore. Do tada, što bi njihov mentor Katnić rekao “hvala Demokartama!”, navodi se u odgovoru Građanskog pokreta URA na ranije iznijete optužbe Bečića.