Barska URA: Opština godinama ćuti na probleme građana u naselju Ilino

,,Još jednom se pokazalo da obećanja koja daju čelnici lokalne samouprave nisu usmjerena u pravcu poboljšanja uslova života svih građana Bara, već samo pojedinaca koji su bliski vlasti”, kazali su tim povodom iz barske URE.

 

Kako su objasnili iz te barskog odbora URE, investitor, firma BHBAU je 2012. godine počela sa izgradnjom stambene zgrade u naselju Ilino. ,,Za očekivati je bilo da će nadležni organ lokalne uprave omogućiti odgovarajuću infrastrukturu i tako obezbijediti elektrosnabdijevanje ovog objekta. Zgrada je završena i većina stanova prodata i useljena, a da do danas nisu stvoreni elementarni uslovi za nesmetan život stanara tog objekta”, ističu iz barske URE.

 

Kako su naveli, 20. januara ove godine, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević održao je sastanak sa stanarima pomenute zgrade i tom prilikom im je obećao da će Opština Bar “stvoriti formalno-pravne pretpostavke da se pitanje elektrosnabdijevanja ovog objekta rješi“, i tako pomoći trajno rješavanje problema stanara u najskorijem roku i to po hitnom postupku. ,,Čak je i taj najskoriji rok definisan “za najkasnije 7 dana“, pošto je sam investitor, na istom tom sastanku, obavijestio stanare da je 15. januara ove godine pribavio svu neophodnu dokumentaciju”, objašnjavaju iz barske URE.

 

Iz te partije napominju da lokalna vlast treba da snosi odgovornost za još jedno prazno obećanje, ali i da utvrdi i obznani ko snosi krivicu u ovom slučaju. ,,Gdje je zakočilo i šta se desilo sa ovim, ali i sa mnogim drugim praznim obećanjima lokalne vlasti u Baru, pitaju se danas građani, nakon mjesec dana od javno datog obećanja predsjednika Opštine Bar. Stanari tog objekta i dalje ispaštaju i čekaju da konačno dobiju struju, a valjda će svi jednog dana i progledati”, zaključuju iz barskog odbora URE.