Barska URA: Ni ove godine ništa od vrtića u Baru, djeca ispaštaju zbog nedostatka komunikacije lokalnih vlasti i Vlade

 ,,Ni ove godine se u Baru neće graditi vrtić, a kako stvari stoje teško da će od njega biti išta i naredne godine. Opredijeljena sredstva u budžetu za ovu godinu nedovoljna su za izradu projekta vrtića, a kamoli za početak njegove izgradnje. U nedostatku elementarne komunikacije izmedju lokalne vlasti i Vlade, jedini koji ispaštaju su djeca koja su korisnici prenatrpanih vrtića“, saopštio je danas Željko Kosović iz barskog odbora Građanskog pokreta URA.

Kako je kazao, URA je još u septembru mjesecu poslala dopis gradonačelniku Bara Dušanu Raičeviću sa spiskom prioritetnih projekata za razvoj Bara, na kome se nalazio i “istorijski” vrtić. ,,Nadali smo se da ćemo biti elementarno uvaženi i da će naši projekti biti proslijeđeni Vladi na razmatranje u vezi predloga kapitalnog budžeta, no nijesmo dobili nikakav odgovor od gradonačelnika ili bar od nekoga iz lokalne samouprave. Nijesmo mu poslali dopis zbog neke velike oduševljenosti dosadašnjim radom njega i njegovih kolega, koji su, očigledno, svoj mandat posvetili interesima pojedinaca, a ne svih građana Bara, već zato što je to jedini način da se bilo koja inicijativa vezana za barsku opštinu proslijedi Vladi Crne Gore”, ističe Kosović.

On je još napomenuo da građane Bara, a naročito one najmlađe, ne interesuje ko je na vlasti, već samo i jedino rezultati rada te vlasti. ,,Nadam se da su Barani i Baranke iz dosadašnjeg učinka ljudi kojima su na prošlim opštinskim izborima dali vlast shvatili da nemamo vremena za čekanje i da su promjene jedina opcija za napredak kvaliteta života svih građana, a naročito najmlađih”, zaključio je on.