Bajraktari: DPS i bivša vlast nokautirani, Ulcinj izabrao promjene

Na ponovljenim izborima na jednom izbornom mjestu još jednom je potvrđena dominacija izborne liste “Za novi početak”. Ponosni smo na naš rezultat, odnosno na osvojenih 4968 glasova, to jest 43% podrške, što znači da je skoro svaki drugi birač glasao za naš program i našu listu.

Naša predizborna kampanja je bila izuzetno pozitivna i usmjerena na prezentaciju naših ideja i razvoj naše opštine. Obišli smo skoro svaki metar Opštine Ulcinj i imali sastanke u svakoj mjesnoj zajednici. Bilo je ogromno zadovoljstvo razgovarati sa našim sugrađanima i čuti njihovo mišljenje o problemima i perspektivi grada.

Tokom čitave kampanje smo govorili da smo otvoreni za saradnju sa svima koji žele da rade za dobrobit Ulcinja i jasan otklon od dosadašnjeg načina upravljanja opštinom. Naša težnja je bila i jeste da imamo što stabilniju vlast u narednom periodu.

Ono što je činjenica i što ohrabruje jeste da su dosadašnje vladajuće partije osvojile samo 12 od 33 mandata, dok su opozicione partije u Ulcinju i koalicije predvodjene opozicionim partijama osvojile 21 mandat. DPS i bivša vlast su politički nokautirani.

Kao koalicija koja je osvojila dominantan broj mandata pripada nam da otvorimo seriju razgovora kako bi formirali novu, progresivnu vlast u našem gradu. Želimo formirati stabilnu većinu. 

Omer Bajraktari, predsjednik URA Ulcinj