Ašanin: U Mojkovcu ćemo sjesti i dogovarati novu vlast, neće to raditi lideri iz Podgorice

Koalicioni kapaciteti DPS-a kako na državnom tako i na lokalnom nivou ne postoje i DPS nema šta da traži u tom segmentu ni u Mojkovcu, dok jedan od lidera DF-a ne može sa isključivim stavovima o funkcionisanju buduće vlasti da diktira URI uslove, saopštio je danas nosilac liste mojkovačke URE Ivan Ašanin.

„Ne možete biti u kampanji isključivi i napadati druge, a poslije izbora se osvijestiti da se ne može tako ponašati i uz to odmah nakon izbornog dana proglašavati kadrovski organizaciju nove vlasti. Možete svađalačke fakture ostaviti u Podgorici, vi koji mislite da iz nje vodite politiku u Mojkovcu. To ovdje neće proći“, poručio je Ašanin.

On je kazao da će u Mojkovcu sjesti sa partijama koje su željele promjenu vlasti, za šta su u stvari građani i glasali na ovim izborima.

„Mi ćemo ovdje sjesti i vidjeti koliko ko ima prije svega kadrovskih kapaciteta. Lokalna uprava zahtijeva komplikovanije menadžerisanje, jedino ako nam nije cilj da nastavimo kontinuitet po receptu DPS-a. Mojkovačka URA to sigurno neće dozvoliti bez prethodno definisanih odnosa i detaljne analize šta Mojkovac dobija, a šta gubi. Mojkovac ne smije da gubi, Mojkovac mora da dobije. Lokalna uprava mora biti reformisana, ići ka samoodrživosti, realizovati samostalnne projekte (mimo projekata Vlade) a one u saradnji sa Vladom treba pripremiti i dati podršku takvim projektima“, navodi Ašanin.

Kaže da „ako misli neka politička grupacija ili pojedinac da treba sjesti u fotelju i da je ona čarobna, da pored nje postoji čarobni stapić za rješavanje problema građana, vara se“.

„Problemi građana se rješavaju znanjem a za to postoje razni preduslovi – prije svega iskustvo u tim poslovima. Kako ćete riješiti probleme građana, a ne možete svoje? Nema Mojkovac vremena za produžetak agonije. Nije dovoljno da vas bivša Udba podrži iz Podgorice, kao što je do sada bilo, ili da vas podrži lider iz Podgorice i navede za vas prednost to što ste mlad i lijep“, ističe Ašanin.

„Crna Gora je skupo platila sa tezom da je mladi, lijepi i pripravnici vode.  Mojkovac nema vremena za taj luksuz. A nećemo dozvoliti postavljanje predsjednika dekretom, pa makar bio kao do sada Milo (uz odobrenje Vlatka) ili sada Andrije. Pluskvamperfekat, gospodo, ovdje moramo sjesti i pogledati se u oči i staviti medalju da vidimo ko ima smjelosti da je uzme osim preporuke iz Podgorice. To možda mogu biti funkcije manje važne politički, ali neke od kojih će direktno zavisiti budućnost Mojkovca sigurno ne“, dodaje on u zaključku saopštenja.