Aleksa i Dritan u Rožajama: Multietnički sklad najveća vrijednost Crne Gore; Gradićemo solarnu elektranu, ski centar na Hajli i razvijati putnu infrastrukturu

Aleksa Bečić i Dritan Abazović, posjetili je i Opštinu Rožaje, gdje su ih dočekali slobodni građani.

,,Ove dvije ipo godine su pokazale da sve ono sa čime su vas plašili posljednjih 20 i 30 godina je bila magla politika, je bila politika da bi čuvali svoje stečene limenke, koverte, vjertroelektrane, koncesije, milione, avione. Svađali su vas i plašili samo da bi vas “čerupali”. Ali došlo je vrijeme slobode, ekonomske slobode koju ste osjetili ove dvije ipo godine. Jer ne zaboravite, nijeste prije 30. avgusta ni ovdje u Rožajama imali ni dječije dodatke, ni besplatne udžbenike, ni naknade majkama, ni ovoliko veće plate, ni ovoliko veće penzije, ni 9 puta veće naknade za novorođenu djecu ni duplo veće staračke naknade, ni veće naknade za invalidninu, ni mnogo čega drugoga. Sve je to bilo mnogo manje ili ga nije bilo. Ali je zato bilo za škaljarski klan, za kavački klan, za prvu familiju, za sina prve familije, za sestru prve familije, za brata prve familije i za mnoge druge koji su ušli u politiku sa džemperima i bez ikakvog porodičnog bogatstva”, ističe Bečić u svome obraćanju.

Dodaje da sloboda naroda zavisi od hrabrosti koju u sebi posjeduju građani.

,,Hrabri ste samo onoliko koliko ste slobodni. Ako neko izgubi slobodu tu više nema ni hrabrosti. Čim vi dođete do toga da morate nekog da pitate za mišljenje prije nego nešto kažete, tu nema ni hrabrosti ni slobode. Mi služimo samo vama, narodu Rožaja i Crne Gore.”

Na kraju je zaključio da koalicija “Hrabro se broji!” ima jasnu viziju za bolju budućnost.

,,Decenijama su nas vraćali u prošlost, a narod Rožaja je konačno shvatio da nas u prlošlost vraća samo onaj ko nema šta da ponudi za budućnost. Zato dajte povjerenje nama, kako bi Crna Gora hrabro brojila svoju bolju budućnost.”

Lider Građanskog pokreta URA dr Dritan Abazović naveo je da će fokus 44. Vlade Crne Gore biti na tome da se oživi sjever države uz pomoć razvojnih projekata. On je najavio gradnju velike solarne elektrane na teritoriji Opštine Rožaje, kao i razvijanje novih tehnologija u sferi stočarstva.

,,Osim toga, radićemo i na izgradnji puteva. Za zaobilaznicu je već odvojen jedan dio sredstava, ali se ona mora kompletirati. Važna stavka je i ski centar Hajla, za koji su i ovim budžetom predviđena sredstva. Hajla je skriveni biser Crne Gore, kao i Bogićevica, gdje takođe treba graditi ski centar. Da bismo ih izgradili treba nam bolja regionalna povezanost, prvo sa Kosovom, treba da osposobimo put koji sada nije u funkciji, a postoji. Kroz EU fondove, možemo zajedno izgraditi i dugo spominjani tunel. Uz izgradnju autoputa i tunela Lubnice koji povezuje Kolašin i Andrijevicu, ovaj kraj će zaživjeti. Cilj je da se otvaramo ka drugima, to je velika perspektiva za biznis”, naveo je Abazović.

Lider URE predložio je i rješenje za Gornji Ibar, koje podrazumijeva uklanjanje objekata u ruševnom stanju u centru Rožaja i izgradnju, po želji Rožajaca i Rožajki, novog kvarta na tom mjestu.

,,Mi ćemo od Rožaja napraviti mjesto u koje se dolazi, a ne iz kojeg se odlazi. Priče o tome da se narušava građanski karakter ne stoje, i to se pokazalo u prethodnom periodu. Naš cilj je građanska Crna Gora u Evropskoj uniji. Hrabro se broji ostvariće odličan rezultat i nastaviti vrijedno da radi kao glavni stub sljedeće, stabilne, evropske Vlade. Treba da iskoristimo naše resurse, sačuvamo šume i razbijemo monopole. Mi ne pričamo bajke, već predlažemo realna rješenja”, zaključio je Abazović.