Aleksa i Dritan u Podgorici: Pravda će zakucati na vrata mnogih, kroz FOND PRAVDE i FOND “Stan za sve” vratićemo oduzeto građanima

Da Crnu Goru, nakon 11. juna očekuje sveukupan uspjeh, poručeno je sa završne pobjedničke konvencije izborne liste “Aleksa i Dritan, Hrabro se broji” okupljene oko koalicije Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA, koju predvodi Aleksa Bečić.

Pred nekoliko hiljada okupljenih građana u sportskoj sali Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra poslata je jasna poruka: ,,Adio svađalice i mešetari, adio narko karteli, adio organizovane kriminalne grupe, adio mafijo. Dobro došla zdrava, pomirena, sigurna, pobjednička, pravedna, evropska, građanska, ekološka i najbolja Crna Goro!”

Nosilac izborne pobjedničke liste Aleksa Bečić nakon obilaska gotovo svakog kraja Crne Gore, narodu Crne Gore podnosi raport sa zaključkom i obećanjem da garantuje stabilnu 44. Vladu, ozbiljnu parlamentarnu većinu, Crnu Goru u Evropskoj uniji 2027. godine i Crnu Goru mirnu, prosperitetnu i pomirenu najmanje za narednih 20 godina.

Bečić je jasno i glasno, mafiji koja je tri decenije urušavala crnogorsko društvo, objavio “rat do političkog i pravnog istebljenja”.

,,Naš jedini protivnik na ovim izborima je crnogorska mafija i političke sluge crnogorske mafije. Vidite da su se unervozili, mafija se uznemirila zato što smo se mi ujedinili. Nije ni čudo što su se unervozili, znaju da vrijeme ističe, znaju da sat veoma brzo otkucava i ja im večeras kao nosilac ove dostojanstvene izborne liste saopštavam da im večeras u ime naroda Crne Gore, mafiji Crne Gore, objavljujem rat do istrebljenja, rat do pravnog i političkog istrebljenja. Kad pobijedite mafiju vratili ste sistem vrijednosti, jer bez morala nema jednog društva. Bez moralnih principa nema jedne države. Kad pobijedite mafiju obezbijedili ste političku i pravnu sigurnost, a time i nove investicije”, istakao je on.

Bečić je takođe naglasio da je spreman set anti mafijaških zakona, kao i to da će se u budućnosti morati poštovati prava svih radnika ove zemlje.

,,Imamo i set anti mafijaških zakona koji će nam pomoći da formiramo Fond za pravdu. Fond za pravdu gdje će ići sva nelegalno oduzeta imovina da bi otišla tamo gdje treba, da bi otišla kod ranjivih i osjetljivih kategorija stanovništva. I moji uvaženi radnici, koji ste najveći gubitnici tranzicije u Crnoj Gori znajte da vas nećemo zaboraviti. 30 godina je ovdje važila parola dostojanstvo tajkunima, a ponižavanje radnicima.
Mijenja se to kolo, obrće se točak i dolazi nova istorija, nova parola i nova politika. Dostojanstvo radnicima i radničkoj klasi, a pravna smrt i pravna sahrana mafijašima, tajkunima i privilegovanim pojedincima. Ako je potrebno zajedno sa vama da idemo u te ozloglašene privatne kompanije, da otvorimo dosije, da vidimo šta piše u ugovorima o radu, šta piše u zakonu o radu, da li se poštuju slobodni sati, da li se poštuju slobodni dani, da li se poštuje godišnji odmor, koliko se uplaćuje na račun, koliko se uplaćuju doprinosi. Nikada više niko neće ponižavati i ugnjetavati crnogorske radnike”, naglasio je Bečić.

Lider Demokratske Crne Gore prisutnima je saopštio da koalicija koju predvodi ima tri zakletve koje će zasigurno ispoštovati i koje predstavljaju temelje vječnosti Crne Gore.

,,Tri naše zakletve, tri naša zavjeta, tri temelja vječnosti Crne Gore su: građanska i pomirena Crna Gora, sahranjena mafija i jaka radnička klasa”.

Premijer Crne Gore i lider Građanskog pokreta URA dr Dritan Abazović saopštio je da nije ostala nijedna kategorija društva koja nije osjetila kako se hrabro, pošteno i časno bori za svoju zemlju.

,,Oduzimali smo od tajkuna, a vraćali građanima na svakom mjestu. Mi smo jedina opcija koja je na ovim izborima ponudila konkretne projekte. Blagostanje svakog društva se ostvaruje tako što se marljivo radi od jutra do mraka i što se građani podržavaju na svakom koraku. Ovo je prva godina da u prvom kvartalu brojimo suficite, da imamo najnižu stopu inflacije, da u jednom danu država ima 20 hiljada eura od trajekta, a ne Milo Đukanović, njegov brat i kum. Pravda će zakucati na vrata mnogih i nakon 11. juna. Vratićemo novac koji je stečen protivzakonito kroz FOND PRAVDE i Fond za stanove u džepove građana i graditi nove škole i bolnice, povećavati plate i penzije, razvijati infrastrukturu. Gradićemo mostove i prema Albaniji i prema Srbiji. Napravićemo najbolje poteze, izgraditi aerodrome u Beranama i Nikšiću, spasiti Pljevlja, realizovati ekološke i energetske projekte. Borili smo se hrabro svih ovih godina, ali u nedjelju moramo dati još jedan doprinos, da bismo nastavili putem razvoja”, kazao je on.

,,Ne bi danas Vesna Medenica ili Blažo Jovanić bili tamo gdje jesu da nije bilo hrabrih odluka. Mogao sam da na svoja leđa prebacim jednog Mila Đukanovića, Duška Markovića, Peđu Boškovića,… Poručujem svima onima koji danas sa njima šuruju, da će im se isto dogoditi, ali da nećemo čekati 30 godina”, istakao je Abazović.

Abazović je istakao da Crna Gora pripada svima i da će naredna vlada biti inkluzivna. ,,Širićemo poruku mira i pomirenja širom države, regiona i svijeta”.