Aleksa i Dritan u Budvi: Dokrajčimo mafiju, završimo posao za dobro svih građana Crne Gore

Autobus hrabrosti sa Aleksom i Dritanom obišao je i Budvu, metropolu turizma i biser Crne Gore, gdje su ih dočekali mnogobrojni Budvani u domaćinskoj atmosferi.

Nosilac liste Aleksa Bečić je naglasio da će ova koalicija veoma pozitivno iznenaditi sa rezultatom 11. juna.

,,Ova koalicija će pozitivno iznenaditi 11. juna, a to će veoma dobro biti za budućnost i stabilnost Crne Gore. Svima je jasna formula i vjerujem da smo je naučili iz 30. avgusta. Pustimo magla politike. Pustimo one koji možda prije pođu nego što su došli. Pustimo one za koje nijesmo znali kad smo se borili za slobodu i kada su ovdje po vama i po nama pucali i razni pendreci i suzavci i zatvorski dani da bi došli do te slobode. Da se ne bi ponavljali filmovi nestabilnosti, treba nam jaka koalicija “Hrabro se broji!”, jer to znači jaku Vladu, jaku parlamentarnu večinu, 4 mirne godine i Evropsku Uniju do 2027. godine. Možda će ispasti da je Dragan Krapović bio jedini gradonačelnik Budve koji je hapšen zbog odbrane demokratskih principa, a ne optužbi za kriminal i korupciju”, poručio je nosilac liste.

Bečić je istakao da sa druge strane, kod onih koji su decenijama urušavali crnogorsko društvo, postoji nervoza kao i pitanje zbog čega su se Demokrate i URA ponovo “izmirili”.

,,Zagrlili smo se da bi satrli mafiju do kraja. Ranili smo je žestoko ove dvije ipo godine, jer da bi ruka pravde počela da čini ono što čini, trebalo je penzionisati Tužilački savjet, trebalo je usvojiti teškom mukom reformisani tužilački zakon, trebalo je izabrati novi Tužilački savjet, trebalo je krenuti u detajkunizaciju Crne Gore, pa je tako trebali vratiti trajekt narodu, vratiti milione i milione koji su išli privilegovanim pojedincima u narodni budžet, vratiti Luku Budva, vratiti Luku Tivat, vratiti Željezaru, vratiti Državnu lutiju… I zbog toga je nervoza. I zbog toga nema više priče o identitetskim pitanjima. Nijesu oni bili poginuli za državom. Državu su oni uništavali. Oni su svojim navodnim patriotizmom urušavali temelje ove države, temelje budućnosti Crne Gore i budućnosti naše mladosti. Dokrajčimo mafiju i završimo posao.”

Bečić je na kraju naglasio da politika 90-tih godina odlazi u penziju i dolazi vrijeme progresivnih, evropskih i građanskih politika. Vrijeme je da konfiskujemo nelegalno stečenu i imovinu nedokazivog porijekla i dodijelimo Fondu za raspolaganje oduzetom imovinom, vrijeme je za Fond „Stan za sve“, da građani kupuju po cijeni gradnje, a da država vraća te troškove prodajom, vrijeme je za Zakon o otplati duga fizičkim licima u stanju socijalne potrebe, vrijeme je za finansijsku podršku bivšim radnicima koji nijesu stekli pravo na otpremninu, vrijeme je da legalizujemo bespravno izgrađene objekate u roku od 5 godina, plaćanjem rata za legalizaciju objekata za osnovno stanovanje na 30 godina. Sve pod zakon i biće za sve, zaključio je Bečić.

Lider Građanskog pokreta URA dr Dritan Abazović saopštio je da Budva nikada nije bila korisnica budžeta Crne Gore u velikoj mjeri, naprotiv, bila je lokomotiva razvoja države i kraljica Mediterana. ,,Tu ulogu ne smije da prepusti nijednom drugom gradu u narednom periodu“.

Abazović je kazao da, da bi se to realizovalo, nije samo dovoljno vratiti Luku Budva i pokenuti par razvojnih projekata.

,,Moramo da razmišljamo kako Budva treba da izgleda na duže staze. Treba da riješimo pitanje rječnog brodarstva u centru grada. Nedopustivo je da nema bulevara koji vodi prema aeodromu i da gosti koji slete u Tivat dugo putuju do svog odredišta. Nedopustivo je da su svuda saobraćajne gužve. To je najprometnija saobraćajnica u jeku turističke sezone u Crnoj Gori. I to neće biti jedini infrastrukturni projekat, pokrenućemo i izgradnju zaobilaznice od Markovića. Treba razvijati zaleđe, jer Budva više nije grad od 20 hiljada stanovnika, što znači da država treba da gradi nove sadržaje u skladu sa novom brojkom, koja ljeti dostiže više desetina hiljada stanovnike. Među tim sadržajima prioritet imaju zdravstvene ustanove, bolnica“, kazao je još Abazović.

Najavio je i izgradnju šetališta na cijelom prevoju.

,,Od presudne je važnosti da dobijemo nešto što nemamo ni u jednom predjelu Crne Gore. To će značiti da smo napravili nešto mnogo više od šetališta, unikat, multimedijalni sadržaj. Taj projekat će prevazići lokalni značaj“, naveo je još Abazović.

Lider URE najavio je i reforme institucije, naročito u okviru sudske grane vlasti. ,,Cilj nam je formiranje Fonda pravde, koji će raspolagati imovinom koja je nelegalno stečena ili ima nedokazivo porijeklo. Kada pobijedimo korupciju i mafiju, biće i većih priliva u budžet Crne Gore. Moramo svi da radimo odlučno i zajednički, kako bi uradili istorijske stvari i za Budvu i za Crnu Goru“, zaključio je Abazović.

Prisutnima se obratio i kandidat za poslanika koalicije “Hrabro se broji!” Dragan Krapović koji je istakao da će i Crna Gora i Budva uskoro brojati krupno.

,,Vlada na čelu sa Dritanom Abazovićem je imala poseban senzibilitet i ona je donijela odluku da se Luka Budva vrati građanima Budve. Do te odluke privreda u Budvi, taksisti, građani Budve su bili tretirani kao građani drugog reda u Budvi i to se nikada više neće ponoviti i to vam garantuje koalicija “Aleksa i Dritan, Hrabro se broji!. I kao što sam rekao, mafija broji sitno, ali mi u Crnoj Gori i u Budvi ćemo brojati krupno i brojaćemo nove turističke rekorde koji su već na pragu ove sezone”, poručio je Krapović.