Aleksa i Dritan u Beranama: U Beranama će sve da zavisi od hrabrih ljudi i njihovih odluka!

Autobus hrabrosti sa Aleksom i Dritanom obišao je i Berane.

Aleksa Bečić i Dritan Abazović, posjetili su Opštinu Rožaje, gdje su ih srdačno dočekali mnogobrojni Barani.

“U Beranama i Vasojevićima da govorimo o hrabrosti je i više nego nepotrebno. Vi ste nam časove hrabrosti držali kada niko u Crnoj Gori nije, vi ste slobodu donijeli i kada je večina gradova bila u rukama bivšeg režima. Zato, ne sumnjamo da ćete tu slobodu koju smo teško stekli potvrditi i sačuvati veoma jednostavnom odlukom – davanjem podrške koaliciji “Hrabro se broji!” 11. juna.
U svim gradovima naše najljepše domovine građane molim, birajte provjereno. Jer ono što vrijeme brzo donese, ono zna brzo i da onese. Zato, svoju podršku dajte onima koji su sa vama i uz vas bili i prije 30. avgusta kada mnogi nijesu”, istakao je Bečić u svome obraćanju.
Bečić je naglasio da će u budućem periodu narod sve više brojati, a mafija samo pamtiti.

“Najveći ponos dok se obraćamo vama ovdje u Beranama, budi činjenica da smo dva čovjeka od kojih je jedan svojom rukom potpisao Zakon o slobodi vjeroispovjesti, a drugi Temeljni ugovor. Zato, neka svako da drugome sva ona prava koja želi sebi i Crna Gora će kranuti putem i ekonomskog i moralnog ozdravljenja, ali i pomirenja!

Narod će u budućnosti sve više brojati, a mafija može samo da pamti, jer oni će moći da broje samo zatvorske dane u Spužu i u novom zatvoru u Mojkovcu. Ovo će biti pravna država poštenih ljudi. Idemo zajedno do Evropske Unije!”, zaključuje on.

Lider Građanskog pokreta URA dr Dritan Abazović istakao je da je među razvojnim projektima za Berane najvažniji onaj koji se odnosi na nastavak izgradnje air parka.

,,Radujem se danu kada će avioni ponovo slijetati i uzlijetati sa beranskog aerodroma. Svi građani i građanke koji žive na tom lokalitetu biće sigurno obeštećeni ukoliko na bilo koji način ovaj istorijski projekat bude obuhvatao njihov posjed“, naveo je on.

Abazović je najavio da će Ciglana u Beranama ponovo zaživjeti.

,,Svaki projekat koji je otpočet biće završen. Generisanje novih radnih mjesta preduslov je za ostanak u Beranama. Sve ovo bilo bi nemoguće raditi u uslovima u kojima je Crnom Gorom vladala mafija. Stvorili smo ambijent za razvoj i očekujem da će taj proces u narednom periodu biti ubrzan. Svako ko pošteno radi imaće priliku. Nijedna kategorija društva neće biti zaboravljena, a penzioneri mogu da očekuju da ćemo nastaviti sa praksom takozvane 13. plate“.

Izgradnja autoputa prema Srbiji, naveo je još lider URE, velika je razvojna šansa za Berane, kao i izgradnja tunela Lubnice. ,,To je prilika za razvoj kako ljetnjeg turizma, tako i zimskog, jer bi se drastično skratio put do ski centara.

Abazović je istakao i da mu je veliko zadovoljstvo što mu je pripala istorijska uloga da potpiše Temeljni ugovor. ,,Ne postoji ta Vlada koju bih štitio, ako se ne bi zasnivala na principima koje podržavam, tako da mi uopšte nije krivo što je vlast pala nakon potpisivanja Temeljnog ugovora. Svi treba da imamo jednaka prava i da živimo u blagostanju. Naša koalicija je donijela prvu hrabru odluku, a to je da se ujedinimo, a sljedeća će biti da dogovorimo 44. Vladu Crne Gore koja će voditi putem prosperiteta“, zaključio je on.