Adžić: Odmah zakazati sjednicu Skupštine i kompletirati Ustavni sud

,,Izvještaj Evropske komisije je jasno pokazao da najveći problem i zastoj na evropskom putu Crne Gore leži u pravosuđu, s toga ne bi trebao da postoji veći interes svih proevropskih političkih subjekata, bez obzira na to da li su oni vlast ili opozicija, od deblokade pravosuđa”, saopštio je danas potpredsjednik Građanskog pokreta URA i poslanik te partije u Skupštini Crne Gore Filip Adžić.

Kako je kazao, izbor sedmog sudije Ustavnog suda prvi je zadatak na tom putu koji će se naći pred poslanicima. ,,Što se tiče Građanskog pokreta URA sjutra ga možemo riješiti, podržaćemo izbor Faruka Ruselbegovića, kao što smo to bili spremni da uradimo još u februaru mjesecu kada su neke partije opstruirale i namjerno blokirale put Crne Gore u Evropsku uniju (EU). Podsjećanja radi URA je jedina politička partija u Skupštini Crne Gore koja je do sada glasala za sve kandidate Ustavnog suda i Sudskog savjeta čime smo pokazali posvećenost evropskom putu Crne Gore i spremnost da bez bilo kakvih kalkulacija deblokiramo pravosuđe i damo dodatni podstrek snažnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije”, poručio je Adžić.

Takođe, Adžić je apelovao na sve poslanike i poslanice Skupštine Crne Gore da se odmah zakaže sjednica na kojoj će prva tačka Dnevog reda biti kompletiranje Ustavnog suda i da se time da novi značajan korak u evropskim integracijama Crne Gore.