Adžić: Bečić odustaje od učlanjenja Crne Gore u Evropsku uniju

,,Nakon odlučnog i hrabrog poteza URE i koalicije Crno na bijelo da odblokira institucije i ubrza proces evropskih integracija, apsurdno je da Aleksa Bečić nakon najznačajnijeg posla koji je obavljao, a to je petnaestomjesečno renoviranje zgrade Skupštine, proziva URU i Dritana Abazovića u kontekstu borbe protiv kriminala, ako imamo u vidu da je EK jedino pozdravila rezultate potpredsjednika Vlade u borbi protiv mafije”, istakao je potpredsjednik URE Filip Adžić odgovarajući na navode predsjednika Skupštine Alekse Bečića.

Adžić naglašava da je začuđujući politički zaokret Demokrata i Alekse Bečića, jer ne samo da više ništa ne žele da urade za učlanjenje Crne Gore u Evropsku uniju, već naprotiv, sve rade da do toga ne dođe.

,,Prije 30. avgusta 2020. godine glavni cilj Građanskog pokreta URA je bio smjena tridesetogodišnjeg režima. Nakon ispunjenog zadatka i smjene DPS-a, naš glavni cilj je učlanjenje Crne Gore u Evropsku uniju. Želimo formirati Vladu u kojoj neće biti kompromitovanih kadrova, ali ni ljudi zaraženih virusom devedesetih”, naveo je Adžić.

,,Iskreno se nadam da će Aleksa Bečić prvi put donijeti hrabru i požrtvovanu odluku u kojoj će partijske interese podrediti državnom, i osnažiti napore Crne Gore da u najkraćem roku uđe u EU. U suprotnom, DPS bi bio loš izgovor za klizanje u desnicu i radikalizam, jer DPS sigurno neće biti dio nove Vlade. Ne bi valjalo zbog fotelja odustati od evropskog puta Crne Gore”, zaključio je Adžić.