Adžić: “49 i više” broj koji otvara sva vrata Crnoj Gori

Građanski pokret URA je grupa ljudi sa vizijom i jasno postavljenim prioritetima stvaranja građanske, evropske i ekološke Crne Gore. Da bi došli do toga morali smo smijeniti one koje smatramo glavnim uzročnikom današnjih podjela, nestabilnosti, lošeg životnog standarda, izraženog kriminaliteta i mnogih drugih problema sa kojima se susrijećemo.


30. avgusta 2020.godine to smo ostvarili i jednom za vazda prekinuli politiku jednoumlja, privatizacije države, bratske i kumovske ekonomije.

Pred nama su brojni izazovi, ali ključni na listi prioriteta su ulazak u EU, još jača borba protiv organizovanog kriminala i korupcije kao i finansijska i ekonomska stabilnost države i građana. Jedini način da u tome uspijemo je da dođemo do magičnog broja “49 i više” iako je naša optimistična ideja dosezala 81, koji bi odblokirao naše institucije, prije svih sudstvo i tužilaštvo, što bi bio ključni korak ka zatvaranju spornih poglavlja i približavanju datuma učlanjenja Crne Gore u Evropsku uniju, ali i dobijanje mehanizama za potpunu borbu protiv kriminala i korupcije. Takođe to bi omogućilo stabilnost zemlje i konačno pokretanje jakog investicionog ciklusa koji je blokiran zbog političke nestabilnosti koja traje praktično od formiranja Vlade, a samom tim i utemeljenu garanciju da će se program Evropa sad sprovoditi u punom kapacitetu.

Mi ne smijemo biti zarobljenici straha od povratka DPS-a jer oni ne mogu i neće ni po koju cijenu biti dio vlade u kojoj participira URA. Evropska vlada biće lišena onih koji su na bilo koji način povezani sa neslavnim dešavanjima devedesetih i poharom naše države, ali i onih koji propagiraju radikalne ideje i stavove i dijele antievropske i ansticivilizacijekse vrijednosti.

Filip Adžić, potpredsjednik URA