Abazović sa Butikoferom: Dogovoren intership za članove URA u Evropskom parlamentu

Uoči početka 35. Kongresa Zelenih Evrope u Rigi (Letonija), predsjednik Građanskog pokreta URA dr Dritan Abazović održao je bilateralni sastanak sa Rajnhardom Butikoferom, poslanikom u Evropskom parlamentu, bivšim predsjednikom Zelenih Evrope i Zelenih Njemačke. 

Sastanku su prisustvovali i Miloš Konatar, potpredsjednik, Mileta Radovanić, generalni sekretar i Milena Vuković – Sekulović, odbornica u Skupštini Glavnog grada Građanskog pokreta URA. 

,,Crna Gora krči put drugim državama u evropskim integracijama i može biti primjer dobre prakse u tom smislu. Politika proširenja EU mora da se nastavi”, istakao je poslanik u Evropskom parlamentu Rajnhard Butikofer. 

Butikofer je naglasio da Zeleni Evrope mogu dosta toga da nauče od URE i onoga što je ta partija postigla u prethodnom periodu. 

,,Važno je da se ubuduće unutar EP prepoznaju i cijene napori i rezultati koji će se postići na Balkanu, naročito u oblasti vladavine prava. Crna Gora želi biti prva naredna članica EU i URA je spremna da da maksimalan doprinos u tom smislu”, naznačio je predsjednik URE dr Dritan Abazović. 

Predsjednik Abazović je naveo da su evropske integracije u samom vrhu prioritera 43. Vlade Crne Gore i da će tako ostati sve dok URA bude okosnica daljeg napretka Crne Gore na evropskom putu. 

Na sastanku je dogovoren intership za članove URE u Evropskom parlamentu, što podrazumijeva da će URA Zelenima Evrope predlagati kandidate koji će moći da stažiraju u nekom od političkih odjeljenja Zelenih Evrope u Briselu, budu asistenti, dio kancelarije evropskih poslanika i rade direktno sa njima.