Abazović posjetio Plužine i Trsu: Ponosan na Pivljane koji su ostali na putu poštenja

Predsjednik Građanskog pokreta URA dr Dritan Abazović posjetio je večeras Plužine i pivsko selo Trsa, gdje je razgovarao sa mještanima o potencijalima i problemima pivskog kraja.

Abazovića su dočekali predstavnici Opštinskog odbora Građanskog pokreta URA iz tog grada, sa kojim su prošetali plužinskim ulicama, nakon čega su posjetili kancelarije lokalnog odbora gdje su razgovarali o brojnim potencijalima kraja. Zajedno sa njima, Abazović je zatim posjetio poznato pivsko selo Trsa gdje je razgovarao sa mještanima tog kraja.

Pivljani su Abazovića upoznali sa potencijalima svog kraja, nedostatkom i prolongiranjem sa izgradnjom kolektora za prečišćavanje otpadnih voda, potencijalu i nekadašnjem sportstkom ribolovu na Pivi, kao i devastiranim mrijestilištem i ribnjakom na Pivskom jezeru.

Abazović istakao da je URA sa partnerima spremna da vrši vlast u Plužinama i da se na listi nalaze kvalitetni kadrovi koji sa svojim idejama i vizijom mogu da doprinesu razvoju kraja, kako u turizmu, tako i u stočarstvu i poljoprivredi.

,,Pozivam vas da promovišemo pravdu i poštovanje zakona. Ako dodjemo do toga, sve što se nameće kao vještačka tema koja ima za cilj samo da dijeli građane, biće ništavno. Građani žele da žive u miru i prosperitetu”, istakao je Abazović.

On je naglasio da želi pomoći sjeveru države jer je nepravedno zapostavljen. ,,Bruka je da budete veliki proizvođači struje a da vam se ne napravi ribnjak i kolektor”, naveo je Abazović u obraćanju Pivljanima, ocjenjujući se da su Plužine jako bogata opština koju nedaće u prošlosti nijesu zaobišle i iz koje su građani bježali, uprkos brojnim potencijalima. ,,Optimista sam i mislim da postoji pravda i da ce se dobro vratiti dobrim. Ponosan na to sto ste ostali na putu poštenja”, zaključio je on.