Abazović pokazao dokumenta: Vlada zaključila ugovor sa „Enemaltom“ dva mjeseca prije nego je firma preuzela posao

On se osvrnuo na reakciju Ministarstva ekonomije i pokazao dokumenta koja ukazuju da je čitav posao oko „Možure“ namješten i unaprijed dogovoren.

„Vlada je usvojila informaciju o ugovoru o zakupu „Možure“ od strane „Enemalte“ u kojoj piše da je ugovor zaključen 27.10.2015. godine dok „Enemalta“ tada nije ni imala otkupljen posao od „Cifideksa“. Na prošloj pres konferenciji sam pokazao ugovor između „Cifideksa“ i „Enemalte“ koji je zaključen 29.12.2015. godine i prilažem ga kao dokaz. To znači da je Vlada zapravo u posao uvela kompaniju dva mjeseca prije nego što je ona i kupila sami posao. Ako ovo nije korupcija šta je onda korupcija?“, upitao je Abazović.

On je pokazao dokumenta i izrazio veliko čuđenje kako Vlada ni korupciju koju očigledno sprovodi ne umije makar da prikrije elementarnim principima logike.

„Hvala Ministarstvu ekonomije što je potvrdilo sve naše navode i nije se distanciralo od argumenata iznešenih na prethodnoj pres konferenciji. Zvuči nevjerovatno da neko ko sebe naziva državnim organom i ustupa posao vrijedan od 100 miliona eura tvrdi da ne zna za kompanije koje su uključene u posao i uredno registrovane u Crnoj Gori“, ukazao je Abazović.

On je ustvrdio da ministarka Sekulić na ovaj način ponižava državu, demonstrira elenentarno neznanje (ili ukoliko je imala saznanje o svemu, što je veća vjerovatnoća), ne smije da kaže šta se krije u pozadini svega.

„Ukoliko je ucijenjena nudimo se da joj stanemo u zaštitu ali ukoliko i dalje ćuti mora biti svjesna svoje odgovornosti isto kao i premijer Marković“, poručio je Abazović na presu.

Lider URE je ukazao i da se „iz priložene dokumentacije očigledno potvrđuju navodi da se iza kompanije „Black 17“ i „Cifideks“, za koje Vlada tvrdi da nikada nije čula, zapravo krije pranje novca i korupcionaške aktivnosti unaprijed dogovorene kroz posao „Možura“.

Abazović je još jednom napomenuo da je Vlada za Možuru obezbijedila subvencije od 115 miliona eura i da će ih kroz povećane račune za struju platiti građani Crne Gore, dok je, dodaje on, očigledno da je dio tog novca već namijenjen za korupcionaške poslove i ubistvo novinarke na Malti.

„Najporažavujuće u svemu je da Ministarstvo ekonomije o ubijenoj novinarki priča kao da je umrla prirodnom smrću a ne od metka organizovanog kriminala i korupcije“, zaključio je on na pres konferenciji.