Abazović na Cetinju: Nikad nećemo dati Crnu Goru

Govoreći o trenutnoj političkoj situaciji u državi, Abazović je ovom prilikom naveo da se URA, i pored svih nedaća i problema sa kojima se nova vlast susrela, iznad svojih kapaciteta trudi da ostvari svoj cilj.

“Temeljni ugovor država Crna Gora treba da potpiše sa SPC i on u potpunosti treba da korespondira sa nacionalnim interesima Crne Gore. Uprkos propagandi bivšeg režima, koja se isključivo okomila na URU kao jedinu građansku opciju u Crnoj Gori, URA konstantno raste u svim crnogorskim gradovima, pa i na Cetinju. Fokus pritiska na URU bio je izrazito na cetinjski odbor, koji se uprkos svemu, više nego uspješno izborio i bori sa tim.  Uprkos tezi koju bivši režim pokušava da relativizuje preko svih svojih kanala, URA nikad neće dati Crnu Goru”, istakao je Abazović na Cetinju.

Potpredjednik URE i predsjednik odbora URE na Cetinju Filip Adžić naveo je da se Crna Gora danas suočava sa narastajućim nacionalizmom koji, uprkos svemu, iz izbora u izbore gubi povjerenje građana.

“URA kao građanski nastrojena partija nalazi se između čekića i nakovnja i u tome daje napore da se politička sitaucija u zemlji stabilizuje. Bez obzira na to da se desni diskurs češće bučnije čuje Građanski pokret URA i zelena politika bilježe sjajne rezultate na terenu i uprkos svim pritiscima taj trend prati i Prijestonicu Cetinje. Građani prepoznaju našu borbu a mi i dalje ostajemo garant očuvanja svih nacionalnih interesa što pokazuju i posljednji događaji”, ukazao je Adžić.

On je naglasio da je čin izuzetne hrabrosti ostati i postati dio cetinjske URE i zahvalio se mnogim prisutnim sugrađanima koji su, kako je kazao, cetinjsku URU prepoznali kao partiju koja se istinski zalaže za građansku, evropsku i ekološku Crnu Goru.

Prije sjednice odbora URE Prijestonice Cetinje, Abazović i predsjednik odbora Filip Adžić, obišli su nekoliko domaćinstava u Bajicama i Humcima.