Abazović i Radovanić u Berlinu: URA evropska alternativa aktuelnoj vlasti

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića i generalni sekretar URE Mileta Radovanić, sastali su se danas u Ministarstvu vanjskih poslova SR Njemačke sa specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan, Manuelom Saracinom. Tokom sastanka još jednom je iskazana nedvosmislena podrška evropskoj perspektivi Crne Gore, URI kao partneru i potencirana dostignuća u prethodnom periodu. 

“URA, kao lider opozicije, glasala je za izbor svih kandidata za pravosudne funkcije koje su od velike važnosti za ispunjavanje EU agende. Tokom trajanja 43. Vlade pokrenuti su istorijski procesi, naročito kada je u pitanju pravda Crna Gora je isporučila istorijske rezultate u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. To je uslovilo da danas imamo društvo bez tenzija, ali koje se suočava sa određenim izazovima populizma. Vjerujem da ćemo u narednom periodu svjedočiti dodatnoj demokratizaciji društva i da se sva ona negativna propaganda, kao i nerealna obećanja, dnevno razbijaju u paramparčad”, naveo je Abazovic.

Vizija URE ostaje da budemo naredna država članica Evropske unije.

“Kao lideri opozicije, pokazali smo u parlamentu svoju privrženost ideji i vrijednostima EU. Crnoj Gori je potrebna evropska alternativa aktuelnoj vlasti kako spoljnopolitički kurs nijednog trenutka ne bi bio doveden u pitanje”, istakao je Radovanić.

Tokom sastanka razgovarano je i o regionalnim temama i mogućnostima da Crna Gora i URA pomognu proces izgradnje mostova među državama i narodima Zapadnog Balkana. 

“Vjerujemo da je budućnost svih država Zapadnog Balkana u EU. Radujemo se što je i Bosna i Hercegovina dobila otvaranje pregovora. Dobrosusjedska politika je od izuzetne važnosti i visoko na listi prioriteta Crne Gore”, zaključio je Abazović.