Abazović čestitao praznik: Uvjeren sam da ćemo svjedočiti boljim vremenima za Javni servis (RTCG)

On je napomenuo da stepen demokratizacije jednog društva umnogome zavisi od stanja u medijima u tom društvu a da ključnu ulogu u tome igra javni servis.

„Mi se nažalost ne možemo pohvaliti da smo u toj oblasti imali prevelikog uspjeha jer je Javni servis – RTCG godinama unazad bio zarobljen medij u rukama odlazeće vlasti. Nadam se da će se stvoriti uslovi da se stanje i u ovoj oblasti poboljša kako bi građani imali svoj nezavisni medij koji je njihovo vlasništvo, a ne vlasništvo političkih elita i njihovo sredstvo za manipulaciju i propagandu“, kazao je Abazović u čestitki.

Ipak, kaže, na stranu ostavivši brojne primjere neprofesionalizma Javnog servisa, on je imao značajne svijetle trenutke jer je svjedočio o istoriji, kulturi i tradiciji ovoga naroda, o njegovom razvoju i bio hroničar mnogih vremena.

„Svim profesionalnim i časnim ljudima koji na jednak način obavljaju svoj posao u našem mediju čestitam praznik naše Radio-televizije Crne Gore uvjeren da ćemo konačno svjedočiti vremenu kada će profesionalni i ljudi od ličnog i profesionalnog integriteta upravljati ovom medijskom kućom“, dodao je Abazović u čestitki.

On je zaključio da će nova Vlada stvoriti sve preduslove kako bi Javni servis bio finansijski samostalan i kako bi profesionalizam i uvažavanje različitih mišljenja u društvu bila ideja vodilja njegovog budućeg funkcionisanja.