2 miliona eura profita od trajekta za prvih 100 dana podatak koji je razbio svu propagandu

Premijer Dritan Abazović je juče saopštio javnosti da je država za prvih 100 dana otkad je počela naplata od trajektne linije Kamenari-Lepetane prihodovala 3.228.000 eura. Sa druge strane, rashodi u tom periodu iznose oko 900.000 eura, a odnose se pretežno na gorivo, zarade zaposlenih, amortizaciju, zakupe, adaptaciju obale, itd… To znači da je čisti profit od trajektne linije preko 2 miliona eura, odnosno, za prvih 100 dana je 10 puta veći nego što je bio dok su braća Ban upravljala trajektnom linijom.

Ovi podaci još jednom potvrđuju ispravnost odluke premijera Dritana Abazovića, Vlade Crne Gore i JP “Morsko dobro” da trajektnu liniju Kamenari-Lepetane preuzme država. Na taj način novac od tog biznisa, koji je na godišnjem nivou, sada je već jasno, oko par miliona eura, sliva se u džepove svih građana, a ne u džepove privilegovanih pojedinaca koje je bivši režim u proteklih gotovo 20 godina častio na desetine bolnica, škola, vrtića, puteva.

Propaganda da je preuzimanje trajektne linije od strane države loš posao koja je dolazila od određenih struktura bliskih bivšem režimu, ali nažalost, i od dijelova nekih novih partija, ovim podacima razbijena je na najsitnije komadiće, jer brojke su neumoljive.

Još jednom čestitamo svima koji su doprinijeli da država vrati ono što je oteto od građana. A podsjećamo da trajektna linija nije jedino što je Vlada predvođena sa premijerom Dritanom Abazovićem vratila u državno vlasništvo, već su tu i Željezara, Luka Budva i Pine, kao i akcije Luke Bar i Elektroprivrede.