Todorović: URA će poboljšati socijalni status građana Budve kroz program “STAN ZA SVE” i jednokratnu pomoć za svako dijete

“Budva je grad velikih socijalnih razlika sa slabom podrškom lokalne samouprave socijalnoj zaštiti stanovnika. Činjenica da u našem gradu već 3 godine funkcioniše Narodna kuhinja, dovoljno govori u prilog tome”, saopštila je kandidatkinja za odbornicu Građanskog pokreta URA na predstojećim lokalnim izborima u Budvi Slavica Todorović.

Ona je dodala da se dolaskom platežno moćnih građana, u Budvi cijena kvadrata stana i stanarina, a samim tim i života se vrtoglavo uvećala, što je, kako je istakla, dodatno urušilo socijalni status građanki i građana Budve.

“U uslovima gdje jedni mogu sve, a drugi preživljavaju, stvara se atmosfera neizvjesnosti i nesigurnosti, naročito kod mladih, što proizvodi svaki vid nasilja, upotrebu narkotika, a nažalost i veliki broj suicida. Budva mora biti grad jednakih šansi i socijalne pravde, zato će URA posle 26. maja, kroz program “STAN ZA SVE“ i jednokratnu pomoć za svako dijete, poboljšati socijalni položaj stanovnika Budve i osnažiti zaštitu mentalnog zdravlja mladih i dati podršku njihovim roditeljima”, poručila je Todorović.

“Snaga jednog društva ogleda se u odnosu prema najranjivijim kategorijama, a URA će učiniti da Budva bude uzor čitavoj zajednici”, zaključila je Todorović.