Rađenović: Odović da poništi svoje rješenje kojim se uzurpira dvorište vrtića u Budvi

Nosilac liste “URA – Dr Dritan Abazović – Drugačije!” Blažo Rađenović podržao je današnji protest roditelja djece koja pohađaju glavni budvanski vrtić i pozvao ministra prostornog planiranja i državne imovine, Janka Odovića, da u skladu sa inspekcijskim nalazom, poništi svoje rješenje kojim se dozvoljava izgradnja kondo hotela na parceli pored vrtića.

“Mi smo, kao što je poznato javnosti, zatražili da se hitno zaustave radovi, kako bi se odluka uzimanja dijela parcele vrtića, tačnije dvorišta samog vrtića, na kojoj se dozvoljava pristupni put investitorima i time ugrožava sigurnost djece i roditelja preispitala. Nakon što je Opština Budva poništila rješenje kojim se uzurpira dvorište tražimo i od ministra Odovića da učini isto u dijelu kojim se ugrožava bezbjednost djece od objekta kondo hotela uz samu granicu parcele vrtića. Građevinska inspekcija, koja je izašla na lice mjesta, konstatovala je niz nepravilnosti, što je evidentirano u sačinjenom zapisniku i u skladu sa tim pozivam ministra Odovića da poništi prvobitno rješenje i ne uzurpira dvorište vrtića i odvoji objekat od dvorišta na bezbjednu i propisanu udaljenost” navodi Rađenović.

On dalje ističe da se još jednom pokazalo da Odović i Spajić obmanjuju javnost.

“Premijer Spajić i ministar Odović svjesno obmanjuju javnost i igraju se sa sudbinom Budvanki i Budvana. Obojici poručujem da se neće moći igrati zarad privatnih interesa sa sigurnošću djece našeg grada i da će, već od 26. maja, Budvom upravljati odgovorni ljudi, na drugačiji način nego što je to do sada bilo, vodeći se isključivo zaštitom interesa našeg grada. Očekujem da će, i pored toga što je opština poništila svoje rješenje i u jednom dijelu ispravila nepravdu prema djeci, a samim tim i priznala svoju grešku, građani Budve kazniti vinovnike izvršne vlasti iz redova bivšeg DF-a i na predstojećim izborima svoje povjerenje dati za drugačiju Budvu.”, zaključuje Rađenović.