Rađenović: Budvanski PES umjesto na stranu djece Budve stao na stranu Spajića i Odovića koji je potpisao rješenje za oduzimanje prostora vrtića

“Umjesto da gospođa Laković stane na stranu djece i roditelja i pridruži se protestu za ispravljanje nepravde pričinjene vrtiću, gospođa Laković i budvanski PES pokušavaju relativizovati potpisano rješenje ministra Odovića kojim se želi oduzeti prostor za djecu Budve i na najprizemniji način odbraniti u najmanju ruku ovakva skandalozna Odluka 44. Vlade Milojka Spajića i ministra Janka Odovića”, saopštio je nosilac liste URE na predstojećim lokalnim izborima u Budvi Blažo Rađenović u odgovoru na saopštenje kandidatkinje za odbornicu PES-a Nađe Laković.

Rađenović je istakao da su građani Budve i Crne Gore navikli da slušaju od premijera Spajića i njegovog Pokreta Evropa sad konstantne pokušaje obmanjivanja javnosti, ali da od gospođe Laković to nije očekivao, jer kako kaže u konkretnom slučaju se radi o djeci Budve.

“Ako je, kako kaže gospođa Laković, ministar Odović reagovao i na lice mjesta poslao nadležnu inspekciju koja je utvrdila nepravilnosti i o tome sačinila zapisnik, zašto onda nijeste zaustavili radove u prostoru vrtića? Ili je identična situacija kao i u slučaju “Mia investment” na parceli preko puta Jadranskog sajma gdje su Vlada Milojka Spajića i ministar Odović na isti način postupili, a radovi se i dalje nastavljaju ako ne i jos bržom dinamikom. Gospođa Laković ovim pokazuje kako štiti interese građana Budve i Crne Gore i kako 44. Vlada Crne Gore poštuje zakone”, poručio je Rađenović.

On je dodao i da je Spajićeva partija do sada u svojim radnjama prepoznata kao zaštitnik privatnih interesa i interesa mafije, ali da ga čudi ovakvo saopštenje gospođe Laković koja djeluje protiv budvanske djece i vrtića u kojem su pored naše generacije i naše djece, išli i naši roditelji.

Rađenović je pozvao, kako kaže, “nestranačkog” nosioca liste PES-a da javno kaže ograđuje li se od ovakvih skandaloznih Odluka ministra Odovića i Spajićeve Vlade ili je možda opet ucijenjen. Takođe, on je dodao da je posebno bitno da javnost sazna da li ovakve Odluke Spajićeve Vlade i javno iznesene stavove gospođe Laković podržavaju roditelji sa izborne liste PES-a čija djeca idu u vrtić.

“Spajićeva Vlada je donijela odluku da se Budvi oduzme Luku Budva i da se opet vrate sumnjivi investitori da njome upravljaju, kako je to radio i DPS. Ako u Pokretu Evropa sad misle da će sada svojom politikom nastaviti da oduzimaju prostor koji pripada našoj djeci, neka sigurni budu da im to nećemo dozvoliti. 26. maja će im građanke i građani Budve dati odgovor na takvu politiku i hajdučiju koju sprovode”, zaključio je Rađenović.