Budvanska URA: Lokalni NSD po uzoru na svog predsjednika – fotelja bitnija od grada/države

“Nezapamćeno je šta koalicija NSD/DNP na čelu sa Andrijom Mandićem radi građankama i građanima Budve, možemo slobodno reći da situacija koju su proizveli prevazilazi i nekadašnju ekipu na čelu sa Svetozarom Marovićem, mada po svemu sudeći njegov duh je i dalje prisutan u Budvi, ali u drugom formatu”, saopštili su iz opštinskog odbora Građanskog pokreta URA Budva.

“Neshvatljivo je da nakon više od godinu dana i pored apsolutne vlasti koju su im povjerili građani Budve oni nisu u stanju da realizuju jedan jedini projekat od predizbornog programa i obećanja, u Opštini, lokalnim preduzećima i ustanovama vlada javašluk, građani ne mogu da riješe najsitnije probleme, zbog borbe oko potpredsjedničke fotelje. Kompletna Opština, sekretarijati, preduzeća i ustanove su paralisani i sve je u VD stanju, jedino imamo predsjednika lokalnog parlamenta koji je u punom mandatu iako ga niko ne podržava i nema političku partiju kojoj pripada”, poručuju iz budvanske URE.

Oni su istakli i da se ovakvim ophođenjem rizikuje da Budva još jednu turističku sezonu dočeka bez plana privremenih objekata, komunalnog reda, organizovane Luke Budva, bez bilo kakvog strateškog plana ili organizacije. Dodaju i da uz to imaju razrovane ulice i trotoare, neuređene zelene površine, bujice vode koje se izlivaju po ulicama poslije svake jače kiše, da imaju grad u koji ako dođete imaćete utisak da još nismo ušli u 2024. godinu jer zbog nefunkcionalnosti nadležnih nema ko da ukloni novogodišnje ukrase. A da ono najgore što prijeti gradu u kome se ostvaruje preko 50% ukupnog turističkog prometa Crne Gore, je da za koji mjesec neće imati gdje da se odvozi talog iz postrojenja za prečišćavanja otpadnih voda, jer po svoj prilici Albanija to više neće dozvoljavati, a da niko ne radi na pronalaženju drugog rješenja.

“Ovaj haos se mora pod hitno zaustaviti. Zato pozivamo sve političke aktere iz parlamentarne većine da se ostave dječjih svađa, prepucavanja i optužbi već kao odgovorni ljudi pristupe rijesavanju političke i institucionalne krize koju su sami proizveli i pod hitno organizuju sastanak svih političkih partija koje imaju mandate kako bi skratili mandat SO Budva i organizovali prijevremene lokalne izbore, pa nek građanke i građani Budve daju sud ko je kako radio”, zaključili su iz budvanske URE.