Budvanska URA: Budva da bude primjer zelenog, evropskog grada 

Budva je višedecenijskom lošom politikom prostornog planiranja i urbanizacije ostala bez ključnog resursa, prostora, koji se ne može povratiti. Ipak, naš grad i pored investicionog buma koji je išao u korist nekoliko pojedinaca, a često na štetu građanki i građana Budve i naših resursa ima šansu da ozbiljnom i odgovornom politikom bude primjer zelenog grada. URA nudi drugačiji pristup od onoga kako su to do sada radile lokalne vlasti. Naša prirodna i kulturna bogatstva se konkretnim mjerama moraju staviti pod sisteme zaštite kako bi se spriječila dalja devastacija i omogućio humani razvoj grada.

URA će konkretnim inicijativama kada preuzme vlast u Budvi zaštititi Ostrvo Sveti Nikola – naš posebni dragulj divlje ljepote i najveće ostrvo našeg dijela Jadrana. Nećemo dozvoliti devastaciju ostrva i urbanizaciju koja bi uništila jedno od najljepših resursa koje Budva ima. Takođe, plažu Mogren stavićemo pod adekvatnu zaštitu i spriječiti betonizaciju koja uništava i posljednje zelene oaze našeg grada. 

Imamo jasan plan uređenja slobodnih površina, dvorišta, bašti i vrtova, kojim ćemo ozeleniti značajan dio prostora i promijeniti izgled našeg grada po ugledu na zelene, evropske, centre. 

Uspostavićemo energetsku efikasnost opštine na svim nivoima. Naš grad, sa najsunčanijim brojem dana u godini ima izuzetne uslove za izgradnju solarnih sistema. Upotreba obnovljivih izvora energije su ključ za održivi i zeleni razvoj našeg grada.

Imamo šansu da naš grad usmjerimo u pravcu zdravog i održivog razvoja. Zato ćemo uz pomoć svih dobronamjernih građanki i građana Budve drugačijim pristupom tu šansu i iskoristiti i učiniti da naš grad bude zeleniji, razvijeniji i na ponos svih Budvanki i Budvana.