Abazović: Nadležne institucije će kada je Milović u pitanju imati pune ruke posla

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, kaže kako nema saznanja da se protiv njega vodi bilo kakav postupak koji pominje ministar pravde Andrej Milović. Abazović kaže i da mu nije jasno kakve veze ima on sa azilom Telaman Ismailova.

“Ukoliko dobijem bilo kakav poziv od nadležnih organa, rado ću se odazvati, kao i uvijek. Takođe, nejasno mi je odakle ministru pravde podaci o tome koji se predmeti i protiv koga vode pred SDT-om. Podsjećam da je ministar pravde protiv mene podnio krivičnu prijavu za navodnu aferu Do Kvon, pri čemu je prošlo više od devet mjeseci da još nisam saslušan po toj prijavi”, navodi Abazović u reagovanju.

Sa druge strane, Abazović kaže da razumije ovakve izjave ministra pravde, nakon što je javnost imala priliku da vidi njegov neslavan nastup na sjednici skupštinskog Odbora za odbranu i bezbjednost.

“Jasno je da sada, kada su mu dani u vladi odbrojani, očajnički pokušava da sa metodom “držite lopova” skrene fokus javnosti sa slučaja Binali Camgoza, ali i drugih navodnih veza koje on ima sa više OKG u Crnoj Gori i regionu, o čemu je javnost prvi put upoznata prethodnih dana”, navodi Abazović.

On ističe da je Milović na taj način nanio štetu sebi, svojoj partiji, ali i državi.

“Ipak, vjerujem u kapacitete naših institucija da istraže sve slučajeve od javnog interesa, a vjerujem i da će u slučaju odlazećeg ministra pravde imati pune ruke posla u narednom periodu”, zaključio je Abazović