Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ako je nešto obilježilo vlast DPS-a i njegovih satelita u prethodne četiri godine u Podgorici onda je to nesumnjivo politička korupcija, svojevrsna prevara i nezapamćeno prekrajanje izborne volje građana. Od tako nakaradno i licemjerno sastavljene većine nisu se ni mogli očekivati bolji rezultati do praznih i neispunjenih obećanja koja se ponavljaju godinama, iz izbornog ciklusa u izborni ciklus.

Za razliku on njih, koji su radili u interesu centara moći, a zanemarili interes građana Glavnog grada, Demokrate i Građanski pokret URA žive za ovaj grad i neće raditi za tajkunske interese, već će raditi i služiti u interesu svih građana Podgorice. Program Podgorice za 21. vijek zasnovan je na principu problem – rješenje, a u samom Programu, svoje mjesto su našla samo ona najbolja i originalna rješenja.  Ljudi za 21. vijek neće davati lažna obećanja. Mi ćemo građanima predstaviti konkretna rješenja i projekte, koji će biti simbola grada i na ponos svih građana. Među tim rješenjima izdvaja se i nekoliko kapitalnih projekta. Jedan od njih jeste i zoološki vrt.

Za Demokrate i GP URA je zaista neprihvatljivo da Glavni grad države koja ima ambiciju da turizam ustoliči kao jednu od prioritetnih privrednih grana nema zoološki vrt. Ovo naročito ako se zna da u okolini Podgorice ima nekoliko izuzetno zahvalnih mjesta za njegovu izgradnju. Uostalom, zoološki vrt je jedna od najposjećenijih turističkih atrakcija svuda u svijetu, nezavisno od svoje lokacije, te je, kao takav, zaista potreban Glavnom gradu.
Podgorica za 21. vijek mora se obogatiti boljom turističkom ponudom  izgradnjom modernog zoo vrta sa brojnim vrstama životinja. U tom smislu, nakon što sasvim izvjesno budemo nosioci nove lokalne vlasti, Demokrate i GP URA će odraditi studiju lokacije i stvoriti neophodne uslove i pretpostavke za izgradnju zoološkog vrta u Podgorici. Ubijeđeni smo da će nam države iz regiona, koje imaju ovakvo mjesto za uživanje, rado izaći u susret, podijeliti sa nama korisna iskustva i pružiti nam svu neophodnu pomoć. Ovo je naša vizija Podgorice za 21. vijek.
Umjesto vještački produkovanih podjela i zloupotreba jezika, vjere, nacije i države u dnevno-političke svrhe, Demokrate i URA građanima nude puteve, vrtiće, škole i igrališta. Mi nudimo budućnost i Podgoricu za 21. vijek.