Zbog Bečićeve fotelje Demokrate spremne na sve

,,Demokrate svojim postupcima još jednom pokazuju da je njihova jedina politika grčevita borba za fotelje, pa su spremne na sve kako bi se sačuvala fotelja Alekse Bečića. Demokrate su stoga politička opcija koja ne želi nikakakv diskontinuitet od DPS-a i njihovog režima već žele da ih zamijene. Ne može se drugačije objasniti histerija Demokrata kojoj prisustvujemo u odbrani fotelje Alekse Bečića na mjestu predsjednika Skupštine Crne Gore”, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Kako su kazali, Aleksa Bečić treba da bude smijenjen sa te funkcije jer koncept na kojem je došao na to mjesto je završen. ,,Smijenjen je predsjednik Vlade, potpredsjednik, ministri i sasvim je logično da bude i smijenjen predsjednik Skupštine. Stvari treba restartovati i vratiti na početak nakon čega možemo pričati o novom konceptu vlasti i postaviti ga na zdravim osnovama”.

Iz URE navode da bi, ukoliko bude privržen progresivnoj politici i politici koja vodi u EU, što ovih dana ne pokazuje, Bečić sjutra opet mogao biti predsjednik Skupštine ili obnašati čak i neku odgovorniju državnu funkciju. ,,Bečić nije pozivao na proteste kada je smijenjena Vlada već je poručivao građanima da ostanu kod kuće dok sada kada mu izmiče fotelja poziva na proteste. U tome je cijela suština koja pokazuje da su im fotelje jedino bitne. Ni histerija, ni očajnički potezi Demokrata ne zamagljuju činjenicu da u novoj vlasti DPS neće učestvovati a to neće zamagliti ni njihova očajnička borba za fotelje”, zaključuju.