Vuković: Teškim radom i kvalitetnim zalaganjem obezbjedićemo uslove da mladi ostanu u Pivi

“U poslednjih dvadeset i šest godina svojim djelovanjem kroz skupštinu, svjedočim nevjerovatnom uništavanju Pive, njenih sela i svega što je valjalo u Plužinama”, saopštio je Mirko Vuković, kandidat za odbornika na listi “Može Piva, može Crna Gora”.

“Nekada je u preduzeću AD Bajo Pivljanin radilo 200 ljudi sa konstantno otvorenim konkursima za radna mjesta. Ista situacija je bila u šumarstvu sa drvopreradom gdje je bilo 200 zaposlenih kao i uvijek otovoren konkurs za prijem u radni odnos. HE Piva 200 zaposlenih, a u ugostiteljstvu oko 120 zaposlenih, fabrika elektorda 170 radnika od čega je 80% stručne mlade radne snage, dok je svaka mjesna zajednica imala hotel i prodavnicu”, istakao je Vuković.

Kako je kazao Vuković, danas nema toliko stanovnika u Plužinama da prespavaju noć. On ukazuje na to da je krajnje nedopustiva liberalna ekonomija bivšeg državnog režima, uz podršku lokalnih neradnika, dovela do toga da su sva dobra postrojenja privatozovana, a zatim prodata po nerealnim cijenama nakon čega su uništena i zatvorena.

 Vuković naglašava da je zahvaljujući pasivnosti vladajućih struktura u Pivi, danas sve manje stanovnika koji tu žive, naročito mladih. Dodaje “Tokom ove izborne kampanje svim političkim protivnicima su puna usta priče o zaustavljanju iseljavanja. Ne sjećam se niti jedne prave odborničke inicijative koja bi stvorila preduslove da mladi ostanu i da zasnivaju svoje porodice u Pivi”.

 “Sva prazna obećanja drage Pivljanke i Pivljani, ne treba da vas zbunjuju niti treba da ih slušate. Samo umjerenom politikom, teškim radom i kvalitetnim zalaganjem možemo nešto promijeniti. Prihvatio sam poziv Građanskog pokreta URA i Dritana Abazovića da zajedno u Pivi činimo dobre stvari za mlade ljude. Prihvatio sam da zajedno idemo na listu koja garantuje mir i stabilnost, koja garantuje infrastrukturne projekte za dobro svih građana”, naveo je Vuković.

“Dragi Pivljani i Pivljanke Mirko Vuković nikada nije drvio praznu političku priču nego je uvijek stajao iza svojih riječi i djela. Zato vas danas pozivam, da 23. oktobra podržite listu pod rednim brojem 4, listu koja spaja mladost i iskustvo, rad i ideju. Listu koju predvodi prvi put u poslednjih 26 godina jedna žena. Ne brinite drugovi i drugarice, nakon 23. oktobra sve što smo obećali biće ispunjeno. Glas za našu listu, glas je za zdravo, ekološko i evropsko okruženje. Može Piva, može Crna Gora!” zaključuje Vuković.