Vujačić: Zeta da bude najuspješnija opština u Crnoj Gori

Kao odbornik Građanskog pokreta URA u Skupštini gradske opštine Golubovci uvijek sam podržavao i zagovarao da Zeta bude samostalna opština i to je nešto što su moji sugrađani željeli već desetak godina a uskoro će, vjerujem, postati i realnost.

Što se tiče Zete i njenih građana, samostalna opština Zeta sa svim svojim potencijalima i sa novom upravom i ozbiljnijim radom, važiće za jednu od najrazvijenijih i najbogatijih opština u Crnoj Gori. Prije svega  zbog svog geografskog položaja, rodnog poljoprivrednog zemljišta, Skadarskog jezera, aereodroma i mnogo drugih stavki…

Što se tiče podjele samih teritorija između dvije buduće opštine (Glavnog grada Podgorice i Zete) mislim da je previše rano govoriti o nekim konkretnim stvarima a i neozbiljno je kalkulisati na tom osnovu proizvoljno. Svakako da se ne smije dozvoliti nikakva otimačina od Zete ali mišljenja sam da treba da se napravi mješovita komisija koja će u narednom periodu izaći sa adekvatnom analizom i utvrđenim granicama između dvije opštine.

Niko iz Zete ne treba da brine da će joj nešto biti oteto, građani Zete treba da misle kako na vlast dovesti sposobniju i efikasniju upravu koja će znati da od mnoštvo resursa i prilika koje nam se pružaju napravimo najuspješniju opštinu u Crnoj Gori.

Balša Vujačić, odbornik URA u Skupštini gradske opštine Golubovci