Vojvodić: Posvetićemo se turizmu kako bi Danilovgrad ostvario prosperitet koji zaslužuje

“Iako je dominantna razvojna grana koja je od ključnog značaja za ekonomsku stabilnost, turizam u Danilovgradu je potpuno zapostavljen. Koliko je domaćih i stranih investitora uložilo novac u naš grad, najbolji je indikator koliko lokalna samouprava promoviše grad i ulaže u promociju grada. Da li su i investitori prolazili kroz filter političke podobnosti? Bojim se da jesu. Ko je platio cijenu tog pogrešnog filtriranja? Građani, naravno!“ saopštio je kandidat za odbornika liste “Može Danilovgrad, može Crna Gora” Dejan Vojvodić.

Kako je kazao, Danilovgrad ima sjajne preduslove za razvoj turizma. Osnovan je da bude prijestonica, što je veoma  simptomatično jer je tadašnja vlast umjela da prepozna njegove vrijednosti, za razliku od današnje koja nema sluha za to.

On je ukazao na to da je Danilovgrad prvi planski projektovan i utemeljen grad u Crnoj Gori, što je u kontrastu sa činjenicom da godinama stagnirama, bez bilo kakvih ulaganja.

“Danilovgrad ima 18 000 stanovnika, 48 crkava, preko 27 pećina, jedinu umjetničku koloniju u Crnoj Gori sa zavidnim brojem skulptura, Zavičajnim muzejem Danilovgrad, Spuškom tvrđavom i prelijepim izletištima. Posjeduje riijeku Zetu, jedan od dragulja Danilovgrada, sa više mostova iz različitih vremenskih perioda”, navodi Vojvodić.

On dodaje da je ono što Danilovgradu nedostaje, jeste kreativna i ambiciozna vlast, koja bi  iskoristila bogate resurse i napravila turistički raj za dobrobit svih njegovih građana.

“Ovakva vlast je davno zaslužila da joj se uskrati podrška. Danilovgrad će 23. oktobra konačno dobiti ambiciozne ljude sa znanjem i vizijom, zahvaljujući podršci građana. Sa ovakvim resursima postaće grad naših snova pretvorenih u stvarnost”, zaključuje Vojvodić.