URA: Vujošević napustio zemlju, Stanković konferenciju; tužilaštvo dotaklo dno a država kao da ne postoji

On kaže da je na javnoj sceni pristuna estradizacija institucija sistema čija je glavna rijaliti zvijezda Milivoje Katnić.

“Nije prvi put da je glavni specijalni tužilac konferenciju za novinare pretvorio u zabavno-humoristički program, a sve sa ciljem da relativizuje ozbiljnost situacije u kojoj se nalazimo. Međutim, prustnost korupcije i organizovanog kriminala u vrhu tužilaštva nikad nije bila jasnija što dokazuju i poslednji snimci. Takođe, apsurdno je da VDT i SDT u radnom danu ne znaju gdje se tačno nalazi sekretar državnog tužilaštva već spekulišu da li je na bolovanju ili na odmoru čime vrijeđaju inteligenciju i zdrav razum”, ističe Radovanić.

Kaže da je očigledno da Stanković u nedostatku argumenata bježi od javnosti, a dodaje i da “napuštanjem vanredne pres konferencije Stanković pokazuje koliko poštuje građane koji ga plaćaju”.

“Ne vidimo šta bi u ovom trenutku moglo biti važnije nego ponuditi građanima konrektne odgovore. Smiješno je i zaludno očekivati da će Katnić nepristrasno procesuirati Stankovića, zbog koga je, kako je sam naveo, i došao u tužilaštvo”, ukazuje Radovanić.

On dodaje da pravdu i poštovanje zakona ne mogu sprovoditi tužioci i sudije kojima se novac donosi u kovertama a čiji se patriotizam mjeri kvadratima dodijeljenih stanova.

“Očigledno je pravo vrijeme da se svedu računi, podnesu ostavke i odgovorni sankcionišu”, poručuje na kraju Radovanić.