URA: Vlada nije dala saglasnost, spremne krivične prijave protiv čelnika Opštine Ulcinj

“S obzirom na to da u Opštini Ulcinj vlada tolika bahatost i neznanje, pa su pomislili da mogu i protiv zakona prodati nešto što je zajednicko dobro svih, na vrijeme ih upozoravamo da to ne čine. Mi smo već pripremili krivične prijave protiv predsjednika Opštine Ljora Nrekića, šefa lokalnog parlamenta Ilira Çapunija i predsjednika Odbora za statut i propise Bojana Đakonovića, koje će se aktivirati odmah ukoliko se desi glasanje o toj tački. Naime, tužno je što oni ne znaju ni elementarne propise, paih na vrijeme upozoravamo da još jednom pročitaju Zakon o državnoj svojini prije nego završe na sudu” – navodi se u saopštenju URA Ulcinj.

“Da je cijela stvar sporna vjerovatno je utvrdila i sama Vlada, a mi ovim putem pozivamo i državnog tužioca Faruka Resulbegovića da se uključi. Pitamo javno: kako je moguće da je procjenitelj, izvjesni Andrej Zvicer, mogao utvrditi da je kvadrat zemljišta na toj parceli 450 eura po metru kvadratnom, ako se radi o šumi 5. kategorije na kojoj neće biti gradnje. Na isto pitanje moraće da odgovore i u Ministarstvu finansija koje je navodno zaduženo za zakonsko trošenje državnog novca”, saopštila je ulcinjska URA.

“Jedno je jasno, ovaj posao je sumnjiv od početka, a ako je neko mislio da se niko neće stručno baviti istim, prevarili su se, kao mnogo puta do sada. Ovo je samo još jedan dokaz da u upravi našeg grada caruju neznanje i oholost! Kao i da je Ulcinj sa ovim ljudima na čelu dotakao istorijski minimum”, zaključuje se u saopštenju URA Ulcinj.