URA: Svaki dan sa vlašću DPS-a je tri koraka unazad za vrijednosti evropske Crne Gore

On navodi da je aktuelna vladajuća partija zarobila sve institucije države i da nema interes da pokreće procese protiv same sebe.
„I ako imamo afere koje se nižu jedna za drugom, od koje su neke najveće u istoriji crnogorske političke i društvene scene rezultati i epilozi tih afera izostaju. Slavoljub Stijepović je i dalje generalni sekretar predsjednika, Vesna Medenica je neustavno predsjednica Vrhovnog suda, Ivan Brajović je predsjednik Skupštine koji lažno svjedoči na sudu, Ivica Stanković i Milivoje Katnić su na čelu tužilaštva i ako postoje ozbiljne indicije da su korumpirani od strane raznih kriminalnih organizacija. Sva ta slika bezakonja na vrhu institucija, koje su pritom partijski zarobljene, preliva se i na ostale državne službenike i segmente društva. Očekivati u takvoj atmosferi pozitivne rezultate iz izvještaja sa inostranih adresa je besmisleno a naročito u dijelu poglavlja 23 i 24 koja su krucijalna u pregovaračkom procesu sa EU“, ukazao je on.
 
Jevrić naglašava i da je iluzorno očekivati da će DPS raditi na tome da ovakvo stanje popravi jer bi to značilo njihov politički krah.
 
„Građani treba da shvate da evropska perspektiva sa Demokratskom partijom soijalista ne postoji, što su pokazali prethodni izvještaji sa briselskih adresa, ali što će vjerovatno i još preciznije pokazati oni izvještaji koji slijede. Zato, svaki dan sa vlašću DPS-a je tri koraka unazad za evropsku budućnost Crne Gore čija većina građana stremi da bude dio modernog evropskog svijeta. Zato ti isti građani zaslužuju smjenu vlasti i jasnu evropsku perspektivu a to im DPS zasigurno ne može dati“, kazao je on.