URA: Sin Brana Gvozdenovića kupio plac u Porto Montenegru, dok otac ohrabruje penzionere povišicom od desetak eura

No, Gvozdenović je zaboravio da im se pohvali i kako je politika DPS-a njegovoj porodici omogućila da poslože milione na računima, bez ikakvih jasnih izvora toga novca.

Zaboravio je Gvozdenović da im kaže otkuda je sa gotovo 150 hiljada eura obezbijedio školovanje svog sina Marka Gvozdenovića koji je gle čuda nakon školovanja ekspresno postao jedan od ključnih igrača Vlade Crne Gore u ugovaranju i zaključivanju  poslova i kupovini najvrednijih bisera po crnogorskom primorju, što se mjeri  milionima eura. Zaboravio je i da im kaže otkud za tako kratko vrijeme novac njegovom sinu da nedavno kupi plac u Porto Montenegru i nešto manje od godinu prije osnuje svoju konsultantsku firmu u Podgorici.

Marko Gvozdenović, vlasnik je firme „Iron Investment“ u partnerstvu sa firmom „Graal“ koja je u vlasništvu bivšeg direktora Poreske uprave Dejana Marinovića i uz podršku tri lica koja su u vlasničkim strukturama nekih banaka u Crnoj Gori kupili skupocjeno zemljište u „Porto Montenegru“.

Marko Gvozdenović je svoju firmu „Iron Investment“ osnovao u avgustu prethodne godine sa osnivačkim kapitalom od svega 1 euro a vrijednost dijela nekretnine koju je platio u Porto Montenegru iznosi 115, 850 eura.

Crnogorska javnost je nedavno mogla i vidjeti partijske radove Branimira Gvozdenovića na video snimku nastalom 2016. godine neposredno pred tadašnje parlamentarne izbore kada ljudima koji su nelegalno podizali svoje kuće na državnom zemljištu obećava pomoć u kompenzaciji za glasove.

Tada je, što se može vidjeti i čuti na snimku, Branimir Gvozdenović okupljenima kazao da je njegov najznačajnio dio imovine nekretnina od 42 kvadrata koju mu je otac ostavio u nasljedstvo.

 Gvozdenović i imovina njegove porodice klasični su primjer imovine koja je nastala pod krajnje sumnjivim okolnostima jer zarade Branimira Gvozdenovića i njegovih članova porodice nijesu mogle akumulirati toliko bogatstvo i kapital bez prljavih poslova.

URA je javnosti ponudila Zakon o porijeklu imovine koji će, vjerujemo, nova vlast u Crnoj Gori od septembra moći uvrstiti u osnovne ciljeve svog mandata. Tim zakonom ispitaće se odakle novac za nekretnine, skupe automobile, školovanja u inostranstvu i razne druge privilegije koje od plata javni funkcioneri, kao što je Branimir Gvozdenović, to sigurno nisu mogli priuštiti.