URA: Rukovodstvo “Plantaža” da nastavi da uveseljava crnogorsku javnost opskurnim video formatima

“Nije teško stoga procijeniti zbog čega je najmoćnija crnogorska kompanija danas pred stečajem i propadanjem, ako se vidi način njihovog funkcionisanja i upravljanja kompanijom ovih dana iz medija. Plaćenim prostorom u medijima na račun građana Crne Gore sadržajima opskurne pinkovske kulture, svojstvene njihovoj političkoj bazi aktuelno rukovodstvo ovih dana umjesto da spašava kompaniju koja je pri izdisaju pokušava diskreditovati Valeriju Saveljić, ženu bez koje bi svaka afera vezana za rukovodstvo “Plantaža” ostala iza očiju javnosti”, kazali su iz URE.

Iz ove partije kažu da je zaista neshvatljivo da se rukovodstvo “Plantaža” može spustiti na nivo da preko kanala kompanije vodi lične obračune Verice Maraš i njenog tima sa Valerijom Saveljić koja je prva transparentno progovorila o nelegalnim radnjama u kompaniji.

“Pritom iznoseći sijaset neistina, karakterističnih za njihovo funkcionisanje i upravljanje firmom svih prethodnih godina. Takva je neistina i o navodno enormnoj plati Valerije Saveljić koju prethodnih dana prikazuju uvećanu za iznos koji se vraća od Poreske uprave nakon dostignutog limita”, kažu iz URE.

Oni poručuju da je nova vlada na pomolu i da će se svesrdno zalagati da se preispitaju sve radnje koje imaju obrise korupcionaških poslova a kojih u “Plantažama” ima u ogromnom broju.

“Preispitaće se poslovanje upravljačkog kadra i vidjeti zašto nekada najperspektivnija državna kompanija u prethodnih nekoliko godina niže samo neuspjehe – dupli negativni izvještaj DRI-a, crna poreska lista, nelikividnost i sl. O tome je već dosta iznijetog u javnosti i to iz usta onih koji su bili najodgovorniji”, ističu iz URE.

Dodaju da “ovo čime se prethodnih dana bavi upravljački kadar “Plantaža” ne zaslužuje bilo kakakv ozbiljan komentar.

“S obzirom na to da su pokazali svoju “umješnost” u rukovođenju “Plantaža” URA im predlaže i daje podršku da nastave da se bave onim u čemu se, po svemu sudeći, najbolje snalaze – lakim video formama kojima na tragikomičan način uveseljavaju crnogorsku javnost”, zaključuju u saopštenju.