URA: Postupcima odlazeće Vlade narušava se javno zdravlje, nova odmah da obezbijedi vakcine i medicinska sredstva

To zahtijevaju, jer ocjenjuju sramnim ponašanje tehničke Vlade i resornog odlazećeg ministra koji nijesu od 4. novembra odgovorili na zahtjev državne apotekarske ustanove „Montefarm“ za nabavku ovih medicinskih sredstava koje nedostaju javnom zdravstvu.

„To je i naličje njihove politike svih ovih godina. Beskrupulozni nehat prema građanima i potpuno urušavanje javnog zdravstvenog sistema. U epilogu potvrđuju sve ove stvari“, ocjenjuju iz URE.

Iz URE dodaju da na računu sada ima 8 miliona eura a da je za nabavku ove opreme neophodno 1.64 milion i to za period od četiri mjeseca.

„Nedopustivo je da imamo građane sa hroničnim oboljenjima koji u domovima zdravlja nailaze na to da vakcina nema i da nemaju informacije kada će doći nove. Postupcima odlazeće Vlade svjesno se narušava javno zdravlje i pokazuje nemaran odnos prema građanima koji im je inače svojstven svih prethodnih nekoliko decenija. Sigurni smo da će ovaj problem moći da se riješi u najkraćem roku čim nova Vlada stupi na funkcije“, zaključuju iz URE.