URA: Poskupjela vekna hljeba; nastavak debakla Vladine socijalne politike

Ona ukazuje da je ovo novi udar na novčanike građana i na plate koje se godinama nijesu povećavale.

„Za razliku od plata cijene osnovnih namirnica neophodnih za egzistenciju i statistički su rasle. Tako su cijene hrane u prva tri mjeseca ove godine zabilježile rast 2,8 odsto u odnosu na isti period lani. Taj trend rasta se zasigurno nastavlja i u narednim mjesecima tekuće godine tako da mi imamo potpuno posrnuće Vladine socijalne politike jer cijene namirnica i usluga iz godine u godine rastu a plate miruju“, navodi Radulović.

Ona naglašava da i ako bi sada plate u Crnoj Gori porasle simbolično za nekoliko odsto, ne bi značajno porastao i standard, jer je on već dodatno narušavan godinama unazad niskim zaradama.

„Premijer se hvali da raste ekonomija svake godine za blizu 5%. Pitamo ga osjećaju li taj rast građani? Gdje su rezultati vašeg rada u oblasti socijalne politike? Jesu li to masovne migracije građana u zemlje inostranstva i odliv mozgova. Je li to povećavanje svih nameta za građane da bi od tog novca darovali Vaše poslušne ministre stanovima? Je li to taj rast ekonomije?“, pita na kraju Radulović.