URA poručila Bogdanoviću: Borise, izađi iz Slobovog bunkera, demokratsko društvo se ne gradi na šovinizmu i fašizmu

Nakon što je Aleksi izmakla fotelja predsjednika Skupštine, Boris se vratio u vrijeme 2000. godine i namještenih saveznih izbora kada je iz bunkera branio pozicije svog političkog oca Slobodana Miloševića.

Danas teorijama zavjere, nalik ideološkim srodnicima, zasipa crnogorsku javnost tezama o izdaji, funkcijama i nekakvim kafićima u kojima se „prekraja izborna volja građana“.

Izgleda da je idejni tvorac i stvarni predsjednik Demokrata Boris Bogdanović svojim političkim razmišljanjima i dalje zatvoren u onom vojnom bunkeru, ispod podgoričkog aerodroma, u kome je mjesecima bio zatočen tokom 2000. godine, pripremajući biračke listiće za namještene savezne izbore.

Tada je, služeći interesima Slobodana Miloševića, na više mjeseci svojevoljno žrtvovao čak i sopstvenu slobodu, da bi dvije decenije kasnije – svoje stavove i ideologiju vratio upravo na ta, fabrička podešavanja. Zbog toga, iz najbolje namjere, pozivamo gospodina Bogdanovića da – konačno izađe iz bunkera i okrene se evropskoj politici, jer je vrijeme pokazalo da je svaka ekstremistička politika, koju mjesecima vode Bogdanovićeve Demokrate, u stvari politika prošlosti, retrogradnosti i šovinizma.

Demokratsko i slobodno društvo se ne stvara u vojnim bunkerima, dok naoružana vojska čuva ulaze, već se demokratsko društvo stvara njegovanjem dijaloga, otvorenom raspravom i razmjenom ideja.