URA: Pala iskonstruisana optužnica režimskog glasila „Dnevne novine“

Oni navode da je sud odbacio podignutu optužnicu protiv njihovih funkcionera Milete Radovanića, Bojana Jevrića, Milana Đakovića i člana Simona Curanovića, kao neosnovanu i neutemeljenu.
 
Podsjećaju da su „Dnevne novine“ krajem februara podigli lažnu optužnicu, nakon što su Radovanić, Jevrić, Đaković i Curanović ispred prostorija ovog „nazovi dnevnog lista“ izveli politički performanas kao vid iskazivanja političkog stava i slobode govora što je garantovano Ustavom Crne Gore i Evropskom poveljom o ljudskim pravima i slobodama.
 
„Režimsko glasilo „Dnevne novine“, alergično na glas slobode, etike i razuma, iskonstruisalo je obiljem neistina optužnicu protiv naših funkcionera i članova, potpomognuti svojim glavnim finansijerom i osnivačem – Demokratskom partijom socijalista. DPS je istog dana stao uz neistine iz optužnice Dnevnih novina a isto je uradila i Vlada Crne Gore, dižući performans na pijedestal teškog krivičnog djela i najgnusnijeg zločina. Samo iz tih saopštenja bilo je jasno ko stoji iza nazovi medija „Dnevne novine“. Funkcioneri i članovi naše stranke su kroz pomenuti medij omaložavani i vrijeđani a etiketiranja su prenosila i ostala režimska glasila“, ističu u Građanskom pokretu URA.
 
Kako navode iz URE Radovanić, Jevrić, Đaković i Curanović kazali su da ih oslobađajuća presuda dodatno motiviše, daje im ličnu satisfakciju i potvrđuje da koliko god režimska propaganda i mašinerija bila jaka, istina je uvijek mora pobijediti. Dodali su i da presuda daje na jačini slobodnom društvu u kojem će se znati za odgovornost, etiku i profesionalizam.