URA: Osuđujemo napad na zaposlenog u Upravi za šume, sa novom Vladom se vratili šumarska i šljunkarska mafija

“Sa Vladom Milojka Spajića vratili su se na velika vrata šumarska i šljunkarska mafija”, istakli su iz Građanskog pokreta URA osuđujući sinoćno prebijanje zaposlenog u Upravi za šume prilikom kojeg je i njegovo vozilo znatno oštećeno.

Iz URE dodaju da izgledaju uzaludno napori novog rukovodstva i zaposlenih u Upravi za šume, kao i ekoloških aktivista, kada nema osjećaja da cijeli državni aparat stoji iza njih, kao što je to bio slučaj tokom 43. Vlade Dritana Abazovića. 

Sa Spajićem su se u korita rijeka vratili bageri i kamioni, u šumama su se razgoropadile šumokradice, ekološki kriminal je ponovo uzeo maha, a devastacija širom države došla do zenita.

,,Tokom rada 43. Vlade i intenzivne borbe brojnih institucija sistema, ekološki kriminal bio je na izdisaju, a sada su su nelegalna eksploatacija šuma i šljunka vratili na staro. Na ono na što smo ranije upozoravali, sada se ostvaruje”, zaključili su iz URE pozivajući državu da obezbijedi bezbjednost i stane iza ljudi koji se bore protiv ovog vida kriminala.