Simović saučesnik kriminalnih aktivnosti, pozdravljamo aktivnosti oko Abu Dabi fonda

 
URA je dostavila dio dokumentacije, sa koje je skinuta oznaka tajnosti, a koja pokazuju da je “pored Petra Ivanovića i Zorana Vukčevića, i Milutin Simović direktno umiješan u nezakonito poslovanje oko raspolaganja sredstvima iz Abu Dabi fonda”.
 
“U nezakonitom poslovanju Ministarstva poljoprivrede, koje je izigravalo IRF mimo zakonskih ovlašćenja i isplaćivalo ogromne kredite kompanijama, isplaćena su ogromna finansijska sredstva za koje je Vlada garantovala svojim budžetom. Za takav zločin prema budžetu Crne Gore moraju odgovarati svi koji su takve kriminalne poslove konstruisali, prikrivali i nažalost uspješno sprovodili. A to uključuje i sadašnjeg predsjednika Opštine Nikšić, Milutina Simovića, koji je svojim potpisom omogućavao pljačku novca svih građana Crne Gore”, ukazali su u Građanskom pokretu URA.
 
URA je pozvala Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da u što kraćem roku procesuira dopunsku dokumentaciju, a da su sve neophodne informacije prezentovane i na današnjem presu ministra poljoprivrede Aleksandra Stijovića.