URA o smjeni Mićunovića: Presudom Vrhovnog suda pravno-formalno jasno da je RTCG otet od građana

„Tako je i sada makar pravno-formalno jasno da je Javni servis Crne Gore (RTCG) nezakonski otet od građana i da njime i danas upravljaju partijski vojnici DPS-a, koji su većina i u Savjetu ovog javnog emitera. No, i prije svega toga isto je pisalo i u zadnjem izvještaju Stejt dipartmenta o stanju u RTCG, gdje se navodi da je medijski servis građana Crne Gore doživio turbulencije političkom čistkom članova u Savjetu i postavljanjem sadašnjeg generalnog direktora Božidara Šundića na čelu, koji je kako se iz dokumenta navodi, blizak Demokratskoj partiji socijalista. Taj dio izvještaja cenzurisan je na RTCG-u i do danas nije objavljen“, ističu oni.
 
Kažu i da će DPS, opet kada dođu kritike o medijskim slobodma sa briselskih i inostranih adresa, krivce naći u samoj Evropskoj uniji a ne u njima.
 
„Optužiće Evropsku uniju za sabotiranje a neće prihvatiti sopstvenu odgovornost i krivicu u tome što su medijski javni servis svih građana Crne Gore stavili u svoju partijsku korist i oteli od njegovih stvarnih vlasnika – građana Crne Gore“, zaključuju u ovoj partiji.