URA: NTO ne radi ništa po pitanju brendiranja Crne Gore kao ‘corona free’ destinacije

Umjesto da, kako kažu, svi resursi u ovom trenutku budu usmjereni ka spašavanju makar jednog dijela ljetnje turističke sezone one institucije koje su zadužene za promociju Crne Gore kao da su utonule u „zimski san“.

„Na zvaničnoj web prezentaciji NTO-a nema nikakvih reklamnih poruka usmjerenih na promociju Crne Gore kao ‘corona free destinacije’ i ako bi to trebala da bude okosnica brendiranja Crne Gore u ovoj ljetnjoj turističkoj sezoni. Neshvatljivo je da je organizacija koja je najodgovornija za promociju Crne Gore na inostranom tržištu utonula u potpunu pasivnost i ne radi gotovo ništa po ovom pitanju“, navode iz URE.

Podsjećaju da su još u vrijeme epidemije u Crnoj Gori izašli sa inicijativom za brendiranjem Crne Gore kao ‘corona free’ destinacije, što je Vlada Crne Gore kasnije i prihvatila.
„Danas vidimo da nema nikakvih aktivnosti po pitanju promocije Crne Gore u ovom pravcu a ona organizacija koja je od novca iz budžeta zadužena za promociju i brendiranje Crne Gore potpuno je gluva i nijema u ovom trenutku. To smatramo neprihvatljivim“, zaključuju u saopštenju iz URE.