URA Nikšić: Grbović da odustane od namjere da presijeca vrpcu za parking na prostoru pijace, teretana dovoljna za blamažu

“Osim makete parkinga, služba glavnog gradskog arhitekte je kako saznajemo pripremila i svu ostalu neophodnu dokumentaciju za uklanjanje pijace i izgradnju parkinga. Pa se postavlja logično pitanje: Zašto bi neko pripremao makete i dokumentaciju, osim ako se već ne zna odluka odbornika u Skupštini opštine Nikšić”, ističu u nikšićkoj URI.
 
Podsjećaju da su zakupci pijačnih tezgi  nedavno dobili odgovor da će se o sudbini zelene pijace odluka donijeti na narednoj skupštini grada, a sada je jasno da je odluka o izmiještanju pijace i izgradnji parkinga već donešena, kako kažu “vjerovatno u nekom kazinu, a da će taster odbornici u skupštini samo podizanjem ruke staviti tačku na već donešenu odluku”.
 
“Naravno, građanima u Nikšiću je jasno da se sve odluke donose van institucija grada i da su te odluke uvijek na štetu građana, a u korist privilegovanih pojedinaca i lica u rodbinskoj vezi sa partijama na vlasti”, ukazuju oni.
 
Iz nikšićke URE još jednom apeluju na nadležne u Opštini, kao i na odbornike, da sačuvaju simbol grada, a da mjesto za parking traže na drugom mjestu.
 
“Nadamo se da posle presijecanja crvene vrpce na otvaranju narodne kuhinje i teretane, nećemo prisustvovati i presijecanju crvene vrpce za parking na prostoru današnje pijace od strane gospodina Grbovića. A URA će u potpunosti podržati zakupce pijačnih tezgi u odbrani svojih prava i pružiti im svu neophodnu pomoć”, zaključuju oni u reagovanju.