URA: Nije nam žao SDP, odavno su izabrali DPS umjesto građana

“Jedini politički pravac na kojem će URA nastaviti da radi jeste građanska Crna Gora. Kao prvi preduslov za stvaranje istinskog društva u kojem će svaku građanin imati jednake šanse jeste razvlašćivanje krimnogenog DPS-a, poštujući istovremeno Ustav Crne Gore. Da bi došli do toga, prije svega, potrebno je da promijenimo odnose u opoziciji”, poručio je Đaković.

Prozivke SDP-a shvatamo upravo u maniru njihovog dugogodišnjeg političkog partnera DPS-a, koji je danas, kako ukazuje, preko propagandne mašinerije tendencioznim člancima pokušao uvesti pokret URA u brlog nacionalizma.

URA ne vuče za sobom teret zvani osamnaest godina koalicije sa DPS-om, dugogodišnje relativizovanje kriminala i korupcije, dubinskog razaranja crnogorskog društva kroz partijsko zapošljavanje i potpuno suspendovanje države. URA je nova, proevropska partija, članica Zelenih Evrope, najbrže rastuće političke strukture u Evropi i ponosni smo na učinjeno u proteklih pet godina našeg postojanja.

On ističe informaciju radi interesa javnosti da URA danas nije bila ni inicijator, ni organizator, već domaćin sastanka parlamentarne opozicije i da URA nije odgovorna što se politika SDP-a ne percipira kao opoziciona.

Ponosni smo na to što smo jedina partija u čijim prostorijama se bez zazora mogu pojaviti svi opozicioni subjekti. URA će imati za partnera svakog ko želi razvlastiti krimogeni režim DPS-a na jasnim građanskim osnovama, poštujući Ustav, vladavinu prava i građanina kao nosioca suvereniteta. Oni koji se ne pronalaze u takvim vrijednostima neće imati našu naklonost.