URA: Medenica nije prijavila sat od skoro 20 hiljada eura

Medijima smo dostavili fotografije na kojima se može vidjeti jedan od skupocjenih Roleks satova, na ruci predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, a koji se na zvaničnom sajtu tog brenda kreću od 12 hiljada eura, pa do skoro 18 hiljada eura dok neki modeli, u zavisnosti od materijala korišćenih pri izradi sata, koštaju i do 30 hiljada eura.

Pored toga što treći mandat obavlja protivno Ustavu Crne Gore, šta su u svojim izvještajima potvrdile i najviše međunarodne adrese, Medenica je godinama svjesno prikrivala i ostvarivanje velike materijalne dobiti od prodaje nepokretnosti kontroverznom biznismenu Zoranu Ćoću Bećiroviću, u iznosu od 140 hiljada eura, šta takođe nije prijavljivala nadležnom organu kako zakon nalaže. Ovo je samo nastavak gaženja zakona, od strane onih koji bi taj zakon trebalo da brane i dosljedno sprovode, pa očekujemo odgovore na brojna postavljena pitanja.

Medenica je u svojim godišnjim izvještajima dostavljanim Agenciji za sprječavanje korupcije (ASK), navodila primanja koja je ostvarivala od brojnih funkcija, ali ni u jednom od izvještaja nije navela skupocjene satove koji često zablistaju na konferencijama za medije predsjednice Vrhovnog suda.

Ukoliko je kojim slučajem u pitanju falsifikat, a šta je teško za očekivati, onda je predsjednica Vrhovnog suda učinila krivično djelo, jer je podržala kršenje prava intelektualne svojine, kojim se propisuje kazna od 3 do 30 hiljada eura za „stavljanje u promet krivotvorenih brendova“, dok krivični zakonik za navedeno djelo predviđa i kaznu zatvora do tri godine. Međutim, ukoliko je navedeni sat original, onda je Medenica bila dužna kupovinu istog prijaviti Agenciji za sprječavanje korupcije (ASK) i istaći navedenu promjenu u svom imovinskom kartonu.