URA koaliciji DPS-SDP-SD: Nacionalizmom ne možete sakriti vaš kriminal

Za razliku od onih koji na pomen države Crne Gore jednu ruku drže na srcu, a drugu u džepu, pokret URA se nedvosmisleno bori za građansku, evropsku i ekološku Crnu Goru, istakli su iz te partije. ,,Nema sumnje, napadima na URU vi želite da srušite građansku Crnu Goru, jer jedino na nacionalizmu i mržnji možete politički opstati. Mnogi bi se zapitali zašto je URA u posljednjih pola godine na udaru nacionalizma sa obje strane, iz svih kapaciteta? Koncept na kojem se URA zasniva i ciljevi kojima URA teži u potpunosti obesmišljava vašu svađalačku politiku koja hrani IQ 86 u Crnoj Gori“, navode iz URE.

Kako su još kazali iz Građanskog pokreta URA, oni koji napadaju URU lako se mogu podijeliti u dvije grupe: ,,Prvu čine oni kojima su ugroženi nezakoniti biznis koridori i kojima je jasno da Crna Gora tako više ne funkcioniše, a drugu oni koji su politički poraženi i pokušavaju na igri sa nacionalnim osjećanjima da izvuku političku korist”.

Ipak, kako navode iz URE, konstantan rast podrške građana tom pokretu ne može da spriječi nijedna orkestrirana hajka ili linč funkcionera. ,,Građani više ne žele da slušaju šta je bilo u prošlosti, nego što će biti u budućnosti. U ovom trenutku malo je onih koji pričaju o onom što će biti. Zbog toga nas podržavaju, svjesni da je URA okosnica građanske Crne Gore”, zaključuju iz URE.