URA: Kada vam o javnom moralu i ispravnosti postupaka lekciju drži DPS onda znate da ni u čemu ne griješite

“Oni koji su 30 godina svesrdno podstrekivali i podržavali bezakonje u svim sferama, pa i u pogledu vjerskih organizacija i njihovog ustrojstva sa pravnim poretkom države Crne Gore, oni koji su u avgustu pred izbore Mitropoliji crnogorsko-primorskoj ponudili isti ovaj zakon, prečišćen od vanustavnih članova kojima su inicijalno željeli da zapale Crnu Goru i po ko zna koji put naprave žestoki rascjep među građanima sada se javljaju kao moralni čistunci. Ako ništa drugo, trebalo bi ih imenovati za nagradu “Crnogorski Oskar” jedne od njihovih marionetskih nevladinih udruženja uz koju su, između ostalih, sa različitim zastavama preko leđa krali državu Crnu Goru i sve njene građane”, navode iz Građanskog pokreta URA.

Kažu da iz DPS-a “po principu Gestapo organizacije i svoje tajne policije i mreže špijuna”, koju će tvrde iz URE, uskoro reformisati i poslati na smetlište istorije “govore i o nekakvim sastancima tajkuna i crkvenih velikodostojnika koji su povezani sa UROM”.

“Ne važi gospoda za URU ništa što važi za vašu partiju. Odluke donosimo suvereno na stranačkim organima u našoj državi, a ne po kuloarima hotela, kockarnica, ekskluzivnim restoranima u zemlji i van nje, kako to činite vi i kako vas je navikao vječni predsjednik partije”, stoji u saopštenju.

Oni pocrtavaju da će URA uvijek glasati u korist Crne Gore, za dobro svih njenih građana na evrospkim i građanskim osnovama.

“Tako i za ovaj zakon. Ne mogu nas pokolebati vaše fabrikovane manipulacije i vapaji vaših nerijetko instrumentalizovanih udruženja i organizacija koje tobože brinu o naconalnim interesima  a nismo ih čuli sve do sada dok ste kriminalizovali i pokradali državu koju rekoste nosite u srcu”, poručuju DPS-u iz URE.

Oni zaključuju da će Crna Gora uprkos svemu biti izgrađena kao moderno, evropsko i građansko društvo u kojem će zakoni ove države važiti za sve podjednako i da je u tom duhu i tekst ovog zakona